Élre állt a Csíkszereda

2021.10.31. 20:22 |

A címvédő Csíkszereda és az FTC is magabiztosan nyert az Erste Liga vasárnapi játéknapján.

Dunaújvárosi Acélbikák-SC Csíkszereda 3-7 (1-2, 1-2, 1-3)

Fodor Csanád gyors duplájával ellépett a vendég csapat, aztán Kabatajev szépített. A második harmadot is gyors góllal indította a Csíkszereda, de a DAB tartotta magát, és Szűcs a meccs felénél minimálisra csökkentette a hátrányt. Az utóbbi hetekben jó formában játszó Szkacskov ezúttal is betalált, majd Sofron is meglőtte a szinte szokásos gólját. Szappanos szólóból hozta vissza a hazai reményeket, de a Sportklub még kétszer betalált, és fölényessé tette a sikerét.

A címvédő srozatban hetedszer nyert, és vezeti a tabellát.

Nyilatkozat

Leo Gudas, vezetőedző, Dunaújváros: „Nagyon nehéz egy ilyen jó csapat ellen játszani, különösen, ha két gyors gólt adsz neki a meccs elején. Viszont ennek ellenére igen jól teljesítettünk ezt követően, a harmadik harmad derekáig tartottuk is a lépést ellenfelünkkel. Bár voltak nagyon jó periódusaink is, az utolsó tíz perc nagyon rosszul sikerült, kicsit talán elfáradtunk, s ezt könyörtelenül kihasználta ellenfelünk.” 

Hozó Levente, vezetőedző, SC Csíkszereda: „Az első harmad elején lőttünk két gólt, ám azt követően meglehetősen hullámzó volt a játékunk, kicsit talán le is álltunk, de amikor nagyon kellett, akkor pengék voltunk és beütöttük a gólokat. Kicsit szellősek voltunk a védekező zónában, ezzel nem vagyunk elégedettek, de dolgozunk rajta, hogy minél kevesebb gólon tudjuk tartani ellenfeleinket, igaz, azt is hozzá kell tenni, hogy eltiltások és sérülések miatt meglehetősen foghíjas jelenleg a keretünk.”

FTC-Telekom - Titánok 6-0 (1-0, 3-0, 2-0)

A Fradi Nagy Gergő és Rasmus Kulmala nélkül is végig nagy fölényben játszott, és Somogyi révén szerzett vezetést. A meccset a második harmadban döntötte el a hazai csapat, amikor hat percen belül lőtt három gólt. A Titánok hajtottak a szépítő találatért, de ez nem jött össze, az FTC viszont még a hajrában kátszer eredményes volt. 

Karmeniemi három asszisztot jegyzett, Nagy Kristóf hibátlanul védett, a zöld-fehérek pedig a második helyre jöttek fel.

Nyilatkozat

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Az ilyen mérkőzéseken, amelyeken a papírforma szerint egyértelmű, ki az esélyes, sokszor nehéz megvalósítani, hogy a jégen is érvényesüljön ez a különbség. Nem könnyű végig koncentráltnak maradni, de ez ma nekünk sikerült. Ráadásul nem csak támadásban, hanem ami igazán fontos, védekezésben is. Nem nyíltunk ki, nem hagytuk magára a kapusunkat, minden téren remekül hoztuk le ezt a meccset, működött a csapatjáték. A legvégén azért lehetett érezni, hogy nem az történik, mint az első ötven percben, de már azért benne volt a fejekben az, hogy négy góllal vezetünk a vége előtt kevéssel. De ennek ellenére nagyon rendben volt a játékunk, és ennek nagyon örülünk.” 

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, Titánok: „Mindent kitettünk a jégre ma, amit tudtunk. Voltak sérültjeink is, a szokottnál rövidebb kerettel tudtunk kiállni. Ennek ellenére nagyon nagy melót tettek bele a srácok a meccsbe, jól játszottunk emberelőnyben és emberhátrányban is. Senkivel kapcsolatban nem lehet hiányérzetem, azon a szinten, ahol most tartunk, egy ilyen ellenfél ellen ebben a meccsben ennyi volt, kiadtunk mindent magunkból.”