Élre ugrott a MAC HKB

2020.10.18. 22:00 |

Remek első harmaddal magabiztos debreceni győzelmet ért el a MAC HKB Újbuda. Az UTE a Titánokat győzte le az Erste Ligában.

DEAC-MAC HKB Újbuda 1-5 (0-4, 0-0, 1-1)

A vendégek már a második komoly helyzetüket gólra váltották, Pozsgai talált be. A DEAC gyorsan rákapcsolt, de Dalecky kiállítása után bekkelni kényszerültek, és Tornyai ki is használta a fórt – ez volt a csatár első találata a ligában. A következő két emberhátrányt ki tudta védekezni a hazai csapat, ám a budapestieknek egyenlő létszámnál is ment. Előbb Orban lőtte be a ziccert, majd Nagy Krisztián volt eredményes. A MAC HKB hatalmas fölényben játszott az első felvonásban, és ez az eredményjelzőn is látszott.

A debreceniek nem adták fel, sokkal aktívabbá váltak, ezúttal Bálizsnak kellett nagy védéseket bemutatnia. A DEAC háromszor is fórban támadhatott, de szépítenie nem sikerült.

Az utolsó harmadban is nyílt maradt a játék. Előbb a MAC HKB növelte előnyét Kreisz révén, aztán az 53. percben tudott szépíteni a Debrecen, Izacky talált be. A folytatásban is kontrollálta a meccset a vendég együttes, és a sikerrel átvette a vezetést a tabellán.

Nyilatkozat

David Musial, vezetőedző, DEAC: „Nem tudom, mi történhetett. Nagyon jó edzéseink voltak egész héten, mindenki nagyon keményen dolgozott az összes edzésen. Az első 20 percet nem értem, mi történhetett, szörnyű volt a játékunk. Az első harmad után a másodikban nagyon jó játékkal jöttünk ki, viszont a gólok elmaradtak. A harmadik harmadban ismét sok lehetőségünk volt, de ha nem lövünk gólt, gólokat az első két harmadban, a bizonytalanná válik a csapat. Ez a mérkőzésünk most nem sikerült úgy, ahogy akartuk, de ez a sport, tanulnunk kell belőle és a keményen dolgozni.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, MAC HKB Újbuda: „Az eleje egészen frenetikus volt, az első 20 perc gyakorlatilag a legjobb volt, amit valaha láttam ezektől a srácoktól, amit az elmúlt pár napban átnéztünk, gyakoroltunk és foglalkoztunk vele, azt egyszerűen fölrajzolták a jégre. Tulajdonképpen csak jó dolgokat csináltunk. Aztán jött a második harmad, amikor elkezdtük dobálni a fölösleges kiállításokat, az megborította a hokinkat, akkor a Bálizs Bencének köszönhetjük, hogy az eredmény maradt, ami maradt. A harmadik harmad néhány perces káoszától eltekintve, kicsit okosabban hokiztunk, mint a második harmadban, de egy ilyen csapat ellen ezen a pályán azt hiszem ez elég nagy fegyvertény, mert még mindig úgy érzem, ez a DEAC ennek a sorozatnak az egyik kimondott esélyes csapata, függetlenül a mai eredménytől. Néha, ha egy hokicsapat jó dolgokat csinál a pályán, jó dolgok történnek vele.”

UTE-Titánok 6-3 (1-1, 2-1, 3-1)

Mindkét oldalon voltak hiányzók, a hazaiak 16, a vendégek ezúttal 14 mezőnyjátékost neveztek. A Titánok sokáig meccsben voltak: Just góljára a harmad végén Jakimcsuk válaszolt, majd a második felvonásban Ljuucsin találatát Madácsi egyenlítette ki a 25. percben. Ezt követően viszont az UTE fokozatosan átvette az irányítást, és fölényük Vincze révén góllá is érett a 39. percben.

Az utolsó felvonásban is az UTE diktálta a tempót, és növelte előnyét. A harmad elején Selan volt eredményes, majd a hajrában Fliszár is megszerezte első újpesti gólját. Az utolsó percek még eseménydúsan alakultak: Balogh Bence fórban szépített, és a Titánok a kapuslehozatallal is megpróbálkoztak, de ez nem sült el jól, fél perccel a vége előtt Kiss lezárta a meccset.

Nyilatkozat

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: „Az első harmadban nem az történt, amit szerettünk volna látni, a harmadszünetben hangot adtunk ennek az öltözőben. Ahogy elkezdtünk többet korcsolyázni aktívabbak lettünk, egyből megnyíltak azok a helyek és lehetőségek, amikből mi jöttünk ki jobban. A második harmadban mutatott játék, és a nyomásgyakorlásunknak köszönhetően az utolsó harmadban könnyebb dolgunk volt, mert fáradtabb volt az ellenfél. Mindig jó érzés sok gólt lőni, megküzdöttünk érte.” 

Kasper Vuorinen, vezetőedző, Titánok: „2-2-es állásig fel tudtuk venni a harcot az ellenféllel, ezt követően szinte az összes egyéni párharcot elvesztettük, rengeteg időt emésztett fel, míg ki tudtuk juttatni a korongot a saját harmadunkból, továbbá sokkal agilisabb volt az Újpest a sarkokban, illetve a saját kapunk előtt. Tíz hiányzónk volt ma, összességében reális eredmény született.”