Előztek a Titánok és a GYHK

2022.01.21. 22:20 |

A fehérvári együttes remek teljesítménnyel győzte le a MAC HKB-t. A Gyergyó lenullázta a Brassót.

Gyergyói HK-Brasov Wolves 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)

A két jó formában lévő együttes rangadóján a hazaiaké volt az első harmad, és a sok lehetőségből Bodó használt ki egyet. A GYHK meg is duplázta előnyét a 25. percben Sárpátki révén. A Brassó nem bírt a kapuban a fiatal Demeterrel. A harmadik felvonás elején Bodó volt ismét ererdményes, és a vendégeknek nem éreztek erre válaszuk. A hajrában még Szabó és Gliga akaszkodott össze, Orban pedig beállította a végeredményt.

A GYHK legutóbbi hét meccsét megnyerte, így már második a tabellán.

Titánok-MAC HKB Újbuda 6-4 (4-1, 1-2, 1-1)

A fehérváriak kezdtek jobban, és az első tíz perc végére kétgólos előnyre tette szert. A harmad hajrára mozgalmas perceket hozott. A MAC HKB Dansereau révén szépített, ám Lundin, majd Dolinar góljával megléptek a Titánok.

A második harmadra Farkas váltotta a gyenge napot kifogó Bálizst. A vendégek a 30. percre minimálisra csökkentették hátrányukat, ám az egyenlítés nem jött össze, ehelyett Krasnican révén ismét a fehérvári csapat volt eredményes.

Az újbudai együttes fórból zárkózott, a visszatérő Macaulay talált be. A MAC HKB-nak volt még bőven lehetősége, de Horváth Dominik jól védett. A vendégek újabb emberelőnye alatt egy kiugrást Ludnin fejezett be góllal. A hajrában hat az öt ellen támadtak Garáték, de a Titánok kihúzták, és megnyerték a meccset. A sikerrel a fehérvári gárda elmozdult a sereghajtó pozícióból, feljött a rájátszást jelentő tizedik helyre, megelőzve a Dunaújvárost. A MAC HKB ullámvölgyben van, a legutóbbi 12 meccséből a kilencedik vereségét szenvedte el.

Nyilatkozat

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, Titánok: „Az első harmadban jól hokiztunk, erős volt a támadójátékunk. Okosan mozgattuk a korongot és hatékonyak is voltunk. Első alkalommal lőttünk négy gólt az első harmadban, szóval komolyan felhívtuk magunkra a figyelmet. A második harmadban kicsit kiengedtünk, ami azért lehetett, mert nem vagyunk hozzászokva, hogy vezetünk egy harmad játék után. Esélyt adtunk az ellenfélnek a felzárkózásra, és élt is vele. Jött pár rosszul játszott emberhátrány, majd a harmadik harmadban egy kicsit passzívnak éreztem a fiúkat, ezért is kértem időt. A végén össze is szedtük magunkat, az utolsó hátrányt szépen kivédekeztük. Ahogyan már említettem, ez a mi rájátszásunk, és jönnek sorban a fontos meccsek. Tetszett a teljesítményünk, de tudunk jobban is játszani.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, MAC HKB: „Az első harmadban látott 10 perces kihagyásunk a vereség oka. Helyenként egészen jól is játszottunk. Voltak olyan 10 percek, ahol az ellenfél nem tudott kijönni a harmadából, hatvanat lőttünk kapura. Vannak ilyen meccsek és nyilván akkor van értelme, ha a megfelelő konzekvenciát le lehet vonni és tanulni.”