Előzött a DEAC

2020.02.02. 21:51 |
Izgalmas mérkőzés nyert egy góllal a DEAC a Brassó ellen az Erste Liga középszakaszának felsőházában. Az alsóházban az UTE és a Gyergyó is győzött.

DEAC-Corona Brasov 5-4 (1-1, 3-2, 1-1)

A debreceni csapat szerezte meg a vezetést Izacky találatával, majd a kiállításoké lett a főszerep, és ebből a Brassó jött ki jobban, kettős előnyben Carlson egyenlített.

A második játékrész több lövést hozott, és gólból is többet láthattak a nézők. Bő egy perc után Hári újra a DEAC-ot juttatta előnyhöz, majd újra nagyüzem volt a büntetőpadokon, és végül fórból Sándor növelte a hazaiak vezetését. A Corona egyenlíteni tudott, előbb Zagidullin, majd Mihály Ede szerzett gólt. A debreceniek viszont még erre is tudtak válaszolni, Izacky 11 másodperccel a vége előtt újra betalált.

Az utolsó harmadra kapust cserélt a brassói stáb, Tőke állt be Polc helyett. A vendégek nagy erőket mozgósítottak az újbóli egyenlítésért, és Carlson második találatával ez az 53. percben megint összejött. A DEAC azonban negyedszer is előnybe került: fórból Sándor talált be. Az utolsó percben időt kért a Corona, de kapusát csak 12 másodperccel a vége előtt tudta levinni, és az újbóli egyenlítés már nem jött össze.

A DEAC a győzelemmel megelőzte a Brassót és már harmadik.

Nyilatkozat

Alsóház:

Gyergyói HK-Hokiklub Budapest 5-2 (2-0, 1-0, 2-2)

Remekül kezdte a meccset a Gyergyó, és Tendler nagy góljával előnybe került az 5. percben. A vezetést Valdix duplázta meg a harmad végén.

A második játékrész 4. percében Péter Zsolt szerencsés góllal növelte a különbséget, a vendégek fórból sem tudtak szépíteni.

Az utolsó harmad még tartogatott izgalmas pillanatokat. Ryan Rupert a negyedik hazai gólt is megszerezte a 45. percben, de egy perccel később már kettőre olvadt a különbség, Németh és Satek is eredményes volt. A Hokiklub alaposan megnyomta ezt a harmadot, de nem tudta szorosabbá tenni a meccset. A kapust már három és fél perccel a vége előtt lehozta a budapesti együttes, de az utolsó percben Tendler üreskapus góllal lezárta a meccset.

A Gyergyó a győzelemmel biztosan ott lesz a rájátszásban, hiszen nem szorulhat ki a legjobb nyolcból.

Schiller-Vasas HC–UTE 1-5 (0-4, 0-1, 1-0)

Az Újpest már az első harmadban eldöntötte a meccset: négy gólt lőtt, ezek közül kettőt fórból. A Vasas hiába próbálkozott többször, mint riválisa, nem tudta bevenni Duschek kapuját.

A vendégek a második felvonás elején növelték előnyüket, Ainsworth emberhátrányból is betalált egy szóló végén. A Vasas próbálkozott becsülettel, s a szépítés végül a 49. percben jött össze Márton találatával.

A különbség így 9 pontra nőtt a két csapat között, a Vasasnak még matematikai esélye van utolérni az újpestieket.

Nyilatkozat