Először nyert a Csíkszereda a középszakaszban

2020.02.14. 23:38 |

A Sportklub remek emberelőnyös játékának köszönhetően verte a DEAC-ot. Az UTE a Fehérvár ellen gyűjtötte be a három pontot az Erste Liga középszakaszában.

SC Csíkszereda-DEAC 6-1 (1-0, 3-0, 2-1)

Az első perceket pontatlan, tapogatózó játék jellemezte, egészen az 5. percig, amikor Essery kiállítását Vesutkin váltotta gólra. A DEAC ekkor egy kicsit feljebb kapcsolt, Molnár helyzeteinél kellett védenie Szamankovnak. Oda-vissza játék folyt, a legnagyobb helyzetet a vendégek hagyták ki a 18. percben, Izacky a vasat találta el. A harmad végén Brophey ült ki a büntetőpadra, de a Debrecennek nem sikerült lövésig jutnia.

A második harmad elején a Hetényi lepkéséből kipördülő korongok okoztak izgalmat, majd a 23. percben Pyett duplázta meg a hazaiak előnyét. A visszatérő Papp Szabolcs nagy mentése megakadályozta a vendégek szépítését, majd Rokaly Szilárd percei következtek: a 29. percben Graaskamp, a 35. percben Kiss kiállítását váltotta gólra két remek lövéssel.

Az utolsó játékrész szintén gyors hazai góllal indult, a 42. percben Vesutkin ütötte be Fodor passzát. Jött is a debreceni kapuscsere, Gönczi állt be. Az 51. percben ismét előnybe került a hazai gárda, amit Taratukhin használt ki. A következő emberelőnyt már elrontották a kék-fehérek, s az 56. percebn Izacky kilépett egy eladott koronggal és szépített.

A sikerrel Sportklub egy ponttal megelőzte a 9 pontos Debrecent és feljött a felsőház negyedik helyére.

Nyilatkozat

Jason Morgan, vezetőedző, Csíkszereda: „Nagyon rossz sorozatot sikerült ma megszakítanunk. A csapat nagy szívvel és lekesedéssel játszott, remekeltünk az emberelőnyös szituációkban, a kapuban pedig Szamankov is remekül teljesített. Nagy elégtétel remek szurkolótáborunk előtt visszatérni a győzelem útjára. Még van esélyünk a 3. hely megszerzésére, ennek tudatában készülünk a következő mérkőzésre.”

David Musial, vezetőedző, DEAC: „Nagyon rossz mérkőzést játszottunk, semmi nem ment a tervek szerint. De néha szükség van az ilyen meccsekre is, hogy hibáinkból tanulva jobbá váljunk. Most hazautazunk, és készülünk a címvédő elleni kettős összecsapásra, hisz a középszakasz végén mi szeretnénk ellenfelet választani.”

 UTE-Fehérvári Titánok 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)

Az Újpest kezdett aktívabban és a 6. percben a vezetést is megszerezte Di Diomete révén. Aztán a Fehérvár kapott esélyt, mert kettős fórban is támadhatott, de ezzel nem tudott élni. Duschek a folytatásban is jól védett.

A Titánok a második felvonásban sem tudtak betalálni, az UTE pedig Benk révén növelte a különbséget. A vendégek A 44. percben szépítettek fórban, Zion volt eredményes. Ez izgalmassá tette a meccset, mindkét oldalon volt helyzet bőven. A végén a Fehérvár a kapuslehozatalt is bevállalta, de Di Diomete üreskapus gólja eldöntötte a három pont sorsát.

Az UTE egy ponttal áll a Gyergyó mögött az alsóházi tabellán.

(Fotó: Pál Zoltán / Csíkszereda)