Először kapott ki a Fehérvár a középszakaszban

2019.02.12. 22:02 |

A Vienna Capitals 4-3-ra győzött a Fehérvári Titánok otthonában az Erste Liga középszakaszának alsóházában.

Fehérvári Titánok-EV Vienna Capitals II 3-4 (0-0, 2-4, 1-0)

Az első harmadban némileg többet próbálkoztak a fehérváriak, akik főleg a második tíz percben voltak mezőnyfölényben, de gólt nem tudtak szerezni. A Titánok kapusának, Gyenes Dávidnak is akadt védenivalója, de jól oldotta meg a feladatot.

Aztán a második játékrész már nem fukarkodott a gólokban. Egy perc után a bécsiek szereztek vezetést: a kapu mögül Schlögl adta a korongot Bernhard Posch elé, aki nem hibázott. A góltól megjött a Capitals játékkedve, és több lövéssel is tesztelte Gyenest. A Titánok a 25. percben egyenlítettek: Láday lövése még kipattant, ám Hamvai Szilárd már betalált Zimmermann kapujába. Két perccel később ismét a vendégek vezettek, miután Maxe góllal fejezte be egyéni akcióját. A folytatásban mindkét kapu előtt volt esemény bőven, a hazaiak emberelőnyben is támadhattak, ám nem sikerült ezt kihasználni. Aztán a 37. percben fórból is eredményes volt a Fehérvár, Beukeboom egyenlített. Az utolsó percben azonban újra betalált a Capitals, ráadásul kétszer is: Maxa második gólja után Kittinger is bevette Gyenes kapuját.

Az utolsó felvonásban sokáig kiegyenlített volt a játék, de a Titánok a 46. percben csökkenteni tudták a hátrányt: Beukeboom passza után Császár Hunor kicselezte a bécsi védelmet, és közelről lőtt a kapuba. Próbálkoztak a hazaiak, de Zimmermann mindent védett. A hajrában is megvoltak a helyzetek, az utolsó bő két percre pedig a kapusát is lehozta a Fehérvár, ám az egyenlítés már nem jött össze.

A székesfehérvári együttesnek ez volt az első veresége a középszakaszban.