Elkészült az új idény sorsolása

2020.09.07. 10:15 |

MAC HKB-Vasas mérkőzéssel indul szombaton az Erste Liga szezonja.

Közzétették az Erste Liga alapszakaszának sorsolását. A bajnokság szombaton este 19.15-kor a Tüskecsarnokban indul a MAC HKB Újbuda és a Vasas HC találkozójával. Ezt követi hétfőn este a DEAC-Titánok mérkőzés. Az első két hétben lejátszandó hat találkozó közül ötöt is élőben közvetít az M4 Sport és az M4 Sport+.

Az a három csapat, ahol koronavírus-fertőzést mutattak ki az elmúlt hetekben, később kezdi meg az idényt. A tervek szerint az FTC-Telekom szeptember 25-én játszik a DEAC ellen, a Dunaújvárosi Acélbikák október 6-án a Brassót látják vendégül, az UTE pedig a Csíkszeredát fogadja október 9-én.

A bajnokság elején a három erdélyi csapat, a Csíkszereda, a Brassó és a Gyergyó is magyarországi mérkőzéseket játszik. Az előző idény két megosztott aranyérmese, az FTC és a Csíkszereda először szeptember 30-án találkozik.

Az alapszakasz jelen állás szerint január 24-ig tart, de a tényleges lebonyolítás az aktuális helyzethez igazodva változhat. A klubok a körülményekre való tekintettel megegyeztek a mérkőzéshalasztás erre a szezonra érvényes szabályaiban.

 A teljes sorsolás elérhető az Erste Liga oldalán.