Élre állt a Dunaújváros

2020.02.12. 23:22 |

Először kapott ki a címvédő FTC az Erste Liga középszakaszában. A Csíkszereda továbbra is nyeretlen. Eldőlt, hogy a Hokiklub mellett a Vasas marad le a rájátszásról.

Felsőház

Corona Brasov–SC Csíkszereda 3-2 (0-1, 0-1, 2-0, 1-0), hosszabbítás után

Rokaly Szilárd az első, Fodor Csanád a második harmadban szerzett gólt a vendégek részéről, a Brassó pedig fórból sem talált. Aztán az utolsó felvonást alaposan megnyomta a Corona. A játékrész elején Tranca szépített, majd az 55. percben Brown egyenlíteni is tudott.

A ráadásban is a hazai csapat volt aktívabb, a Csíkszeredának nem is volt kapura lövése, és a 64. percben Molnár Zsombor belőtte a brassóiak győztes találatát.

A Csíkszereda sorozatban hatodszor kapott ki a középszakaszban.

Dunaújvárosi Acélbikák–FTC-Telekom 5-4 (5-2, 0-1, 0-1)

A DAB remekül kezdte a rangadót, hiszen Azari 24 másodperc után megszerezte a vezetést kaput megkerülő góljával. A Fradi válasza sem késett sokáig, Pulli egyenlített a 3. percben. A középkezdés után újra a hazaiak örülhettek, Turcotte talált be. Az FTC próbálkozott, de Dansereau, majd Somogyi tovább növelte az újvárosiak előnyét. A vendégek Pulli emberelőnyös góljával fél percen belül közelebb zárkózott, de Kovács Bronson kékvonalas bombájával már 5-2-re vezettek az Acélbikák.

A szünetben rendezte védekezését a Fradi, és a folytatásban óriási erőket mozgósított a felzárkózásért, ám a dunaújvárosi védelem és Hughson kapus remekül állt a lábán. Egészen a 40. percig, mikor Pulli emberelőnyös találatával kettőre csökkent a hátrány.

Az utolsó harmad elején két fórt hagytak ki a hazaiak. Az FTC nagy fölényben játszott, de Hughson továbbra is remekül védett. Másfél perccel a vége előtt lehozták a kapusukat a vendégek. A DAB három üres kapus ziccert is kihagyott, a Fradi viszont az utolsó percben Kulmala révén minimálisra csökkentette a különbséget. A maradék 26 másodpercet már kihúzta az újvárosi csapat, így a sikerrel át is vette a vezetést a felsőházi tabellán.

Alsóház

UTE–Schiller-Vasas HC 5-1 (0-0, 2-1, 3-0)

Az első harmad kiegyenlített játékot hozott, de gólt nem, aztán a folytatásban beindultak a csapatok. Sikorcin, majd Rafaj góljával elhúzott az UTE, de a második játékrész végén Páterka szépített. A

Az Újpest az utolsó tíz percben tudta eldönteni a meccset: Varga, aztán Di Diomete is betalált, végül Reed is eredményes volt.

A lia-fehérek a győzelemmel biztosították helyüket a rájátszásban, a Vasas pedig a Hokiklub mellett lemarad a playoffról.

Fehérvári Titánok–Gyergyói HK 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)

A Fehérvár kihagyta az első fórt, míg a Gyergyó élni tudott a lehetőséggel, és Tendler góljával a 7. percben előnybe került.

A Titánok a meccs felénél kettős fórban támadhattak majdnem két percig, de ebből nem tudták bevenni Cooke kapuját, ám nem sokkal később Almási egyenlített. A Gyergyó másfél perc múlva válsazolt, Tendler újabb emberelőnyt váltott gólra.

A hazaiak az utolsó harmadban is próbálkozhattak emberelőnyben kétszer egymás után, de a második alkalmával a Gyergyó kihasznált egy védelmi hibát, és Valdix is betalált. A vendégek okosan őrizték a vezetést, és azt is kivédekezték, hogy a hajrában a Fehérvár hat a négy ellen rohamozott.

Nyilatkozat