Egyetlen gól döntött

2018.11.05. 22:56 |

Az UTE kapusa, Duschek Dávid nem kapott gólt volt csapata, a Dunaújváros otthonában az Erste Liga hétfő esti rangadóján.

A tabellaszomszédok csatája nagy iramban, de meglehetősen sok hibával indult, így igazán nagy helyzetet az első tíz percben nem lehetett látni, egyedül Sikorcin emberelőnyös fonákjánál kellett igazán résen lennie Garbacznak. A harmad derekától azért már többször eljutottak a kapuig a csapatok, ám míg az egyik oldalon Franssila, addig a másikon Stefishen hagyott ki nagy helyzetet.

A második harmadban hamar emberelőnybe került az Újpest, s hiába alakította ki az első gólszerzési lehetőséget így is a DAB, pontot mégis a vendégek szereztek Stefishen révén a 23. percben. A folytatásban még egy hátrányt kellett kivédekeznie a DAB-nak, majd két hazai emberelőny következett, ám hiába sikerült több tiszta ziccert is kialakítani az újpesti kapu előtt, vagy Duschek védett bravúrral, vagy a lövések voltak pontatlanok.

Az utolsó felvonást nagyobb elánnal kezdték a hazaiak, akadt is lehetőségük az egyenlítésre, ám Duschek eszén továbbra sem tudtak túljárni a dunaújvárosi csatárok. A legnagyobb ziccer Tóth előtt adódott, de közeli próbálkozása elhalt a tavaly még dunaújvárosi színekben védő újesti kapuson. A hajrában óriási esélyt kapott az egyenlítésre a DAB, ám szimpla és kettős fórból is csak ziccerekig jutottak. A végén még a kapust is lehozták, és hiába rendeztek nagy tűzijátékot az UTE kapuja előtt, az egyenlítés nem jött össze.

A sikerrel az újpestiek léptek közelebb az élmezőnyhöz, vesztett pontokat tekintve már jobban állnak, mint a harmadik Brassó.

Dunaújvárosi Acélbikák-UTE 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

Nyilatkozatok

Antti Karhula, vezetőedző, DAB: „Összességében azt hiszem, jó mérkőzés volt. Mindent jól csináltunk, kivéve a gólszerzést. Nem hibáztatom a fiúkat. Úgy gondolom, hogy a kapusteljesítmény mindkét oldalon nagyon jó volt. Az emberhátrányunk egész este rendben volt, egy apró hiba kivételével, de abból sajnos előnyt szerzett az ellenfél, amit aztán meg is tartott. Ötven lövésből bármilyen jó az ellenfél hálóőre, gólt kell szerezni.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, UTE: „Fantasztikus kapusteljesítményünk volt. A védelem segítette a kapust, ő pedig a mezőnyjátékosokat. Nagy meló volt, 0 gólt kapni mindig a legjobb érzés. Értékes három ponttal lettünk ezen az estén beljebb.”