Egyenlített a Fradi

2019.03.27. 22:55 |
Az FTC-Telekom játéka nagyot javult, így 7-2-re nyert a Csíkszereda ellen az Erste Liga döntőjének második mérkőzésén.

A döntő második mérkőzése őrült két és fél perccel indult. 45 másodperc telt el, amikor Roczanov  Dezső távolról váratlanul lövésre szánta el magát, a korong pedig Gert Lundströmről felpattanva került a hálóba, ezzel vezetett az FTC. Egy percen belül jött a Csíkszereda válasza, Részegh Tamás lövésébe Rokaly Szilárd tette bele az ütőjét a kapu előtt. Villámgyorsan visszavette a vezetést a hazai gárda, miután Pavuk Attila lövése még kijött a kapusról, de Brett Switzer jó ütemben robbant be. Húsz másodperc sem telt el, amikor jött az újabb gól: Krasznoszlobodcev tette vissza a korongot, Bjelov pedig nem hibázott. 2:33 perc után 2-2 volt az állás.

Ezt követően kicsit megnyugodtak a kedélyek, mindkét csapat rendezte a védekezését, majd a 7. percben újra az FTC került előnybe Switzer révén, aki a levegőből húzta be a korongot. Ezúttal a Csíkszereda nem tudott gyorsan reagálni, sőt, a 12. percben, emberelőnyben Roczanov is megszerezte második találatát Hegyi Ádám remek ütemű passza után. A Fradinak ezúttal minden összejött, ami egy nappal korábban nem, ezt mutatta, hogy a 16. percben Jászai Dávid távoli lövése is beakadt. A vendégek nem találták a ritmust, nem tudták megismételni lendületes játékukat, ha pedig el is jutottak a kapuig, Arany jól védett. A másik oldalon még Nagy Gergőnek volt ziccere, de nem született meg a hatodik.

Összejött viszont a második harmad elején, amelyet ugyanott folytattak a zöld-fehérek, ahol az előzőt abbahagyták, és Tóth Adrián közeli találatával növelték a különbséget. Ekkor a Sportklub stábja kapust cserélt, Onodi Ottó állt be Lundström helyett. A Fradi ekkor sem vett vissza, és egy kiállítás kibekkelése után gyorsan gólra váltott egy előnyt: a 32. percben Rantanen tette be a korongot, amelybe Switzer ért bele, ezzel mesterhármasig jutva.

Ezt követően az iramból visszavettek a felek, ám a feszültség nőtt, egyre több volt az összeakaszkodás és a kiállítás, Walls például 2+10 percet kapott.

Az utolsó harmadot már mindkét csapat le akarta tudni, kevés volt az igazi helyzet, ám annál több a kiállítás, lehetett gyakorolni a speciális játékhelyzeteket. Gól egyik oldalon sem született. A vendégeknél a hajrában Gecse Hugó is megsérült a kedden kidőlő Fodor Csanád után.

Az FTC a keddi vereség után csattanós választ adott és egyenlített a párharcban. A következő mérkőzést szombaton Csíkszeredában rendezik, és vasárnap is ott találkoznak a csapatok.

Nyilatkozatok

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Kellett egy meccs, hogy fel tudjuk venni a fordulatszámot. Az elején most is idegesek voltunk, ezért fontos volt, hogy mindig mi tudtunk vezetni. Aztán összeraktuk a játékunkat a védekező harmadban. Ahogy megnyugodtunk, tudtuk a saját játékunkat játszani és óriási Fradi-szívvel küzdeni.”

Hozó Levente, másodedző, Csíkszereda: „Az FTC játékosai erősen korcsolyáztak, sokat ütköztek, nem tudtuk kivédekezni a támadásokat, ránk erőltették az akaratukat. Nehéz szériára készültünk, amiben bármi lehetséges. Most majd próbáljuk otthon megverni a Ferencvárost.”

(Fotó: Fradi.hu)