Egyenlített a Csíkszereda a döntőben

2022.04.02. 15:57 |

Fordulatos mérkőzésen 3-2-re nyert a címvédő az FTC ellen, így a párharc állása 1-1.

SC Csíkszereda–FTC Telekom 3-2 (0-1, 3-1, 0-0)

A pénteken súlyos sérülést szenvedett Salló nem játszhatott, az őt leütköző Nagy Gergő pedig három mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Hiányzott Láday és Taratuhin is, Becze meggyógyult, így visszatért a hazaiak csapatkapitánya, és játszott Farkas és Péter Andor is.

Érezhető volt a feszültség, egymást érték a kiállítások. Az FTC szerzett vezetést a 7. percben,  egy lefordulást követően szép passzolgatás végén Tamminen talált be. A folytatásban is sok volt a tömegjelenet, a fórokkal viszont egy fél sem tudott élni. Kulmala közel járt a vezetés megduplázáshoz, de a kapuvasat találta el.

A második harmad elején a Csíkszereda támadhatott előnyben, de nem tudott vele élni, ám utána gyorsan a maga javára fordította az állást. Farkas távoli lövésébe Rokaly Szilárd ért bele jól a kapu előtt, majd Sofron korongszerzése után a kipattanót Stach emelte be. Újabb kiállítások után már az FTC volt emberelőnyben, amikor Somogyi egyenlített kapáslövéssel. A meccs felénél viszont megint a Csíkszereda talált be, Stach fonákkal lőtt újabb gólt – négy találat esett tehát hat perc alatt. A nagy rohanás után a következő percek óvatosabb játékot hoztak.

Az utolsó játékrészben a Fradi hajtott az egyenlítésért, de Adorján remekelt. A feszültség nem csökkent, Stach és Tamminen is összeakaszkodott. A hajrában hat a négy ellen támadhatott az FTC, de nem változott az állás.

A párharc kedden a Tüskecsarnokban folytatódik.

Nyilatkozat

Rico Rossi, vezetőedző, SC Csíkszereda: "Egyértelmű a mosoly az arcomon. Nagyszerű volt látni, ahogy a fiúk végig küzdenek. Fontos reakció volt tőlünk az első mérkőzés után, hogy ne csak tudásbeli képességekkel, hanem fizikailag is ott legyünk a párharcoknál. Megtanultuk, hogyan kell játsszunk, amikor nálunk van az előny, amit meg is mutattunk a harmadik harmadban. A kiváló kapusteljesítményünk is hozzájárult ehhez, enélkül soha nem nyerhetsz bajnokságot. Most egy kicsit pihenünk, majd megnézzük, kik fognak játszani a következő találkozókon."

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „A döntőben nincs fáradtság, ez nem befolyásolta a meccset, mindkét csapatnak ugyanannyi ideje volt pihenni. Jól álltunk bele a meccsbe, megint jó találkozót játszottunk egy erős, a ligából kimagasló ellenféllel szemben. Végig helytálltunk, volt esély, hogy győzzünk, de a helyzetek most nem mentek be. Dolgozunk azon, hogy a jövőben a helyzetek bemenjenek, még keményebben fogunk dolgozni, hogy megdolgozzunk a szerencsénkért. Ide a csapatok nem győzni szoktak járni, de elvettük a pályaelőnyt, ami nagy fegyvertény.”