Egyenlített a Brassó, a végén döntött a Fradi

2020.02.29. 23:11 |

Mindkét szombati találkozón 4-1-es vendégsiker született, ezzel a Brassó egyenlített, az FTC pedig egy győzelemre van az elődöntőtől az Erste Ligában.

Fehérvári Titánok–FTC-Telekom 1-4 (1-0, 0-1, 0-3)

A pénteki őrült mérkőzéshez hasonlóan indult a szombati, az első harmadban mindkét csapat nagy iramot diktált és sok dolguk akadt a kapusoknak. Egy-egy kimaradt fór után Pulli 2+2 percét a hazaiak már kihasználták az utolsó percben, Madácsi ért bele Péter Andor betett korongjába.

A fordulás után a Fradi került emberelőnybe, de ezzel nem tudott élni. A Titánok stabilan védekeztek, a távoli lövéseket pedig Gyenes biztosan fogta. Ez a 32. percig volt így, akkor egy eladott korong után Switzer egyenlített. Egymást érték a kiállítások, Pavuk 5 perc + véglegest gyűjtött be, de gól a fórok alatt nem esett.

Az utolsó harmad elején a Fehérvár volt a jobb, Aranynak több nagy védésre is szüksége volt. Az FTC aztán az utolsó tíz percben eldöntötte a meccset. Előbb Németh Attila talált be, majd Switzer ütött be egy kipattanót. A Titánok kettős emberelőnyben is támadhattak, majd Gyenes is lejött, de Rantanen üreskapus góllal lezárta a meccset.

A Fradi 3-1-re vezet, és hétfőn Pesterzsébeten biztosíthatja be a továbbjutást.

Nyilatkozat

Gyergyói HK–Corona Brasov 1-4 (0-2, 1-1, 0-1)

Eseménydús első harmadot játszottak a felek, és a helyzeteivel ezúttal a Brassó élt jobban. Előbb Fowlie, majd fórból Zagidullin talált be Cooke kapujába.

A második harmadban még egy lapáttal rátettek a csapatok, ami a lövéseket illeti. A Gyergyó gyorsan kihasznált egy fórt Ryan Rupert révén, és szépített, de aztán a 37. percben Gliga saját kipattanóját értékesítve visszaállította a különbséget.

Az utolsó harmadban Polc továbbra is jól védett, így a Gyergyó nem tudott felzárkózni. A hajrában ráadásul a hazaiak fogyatkoztak meg, akik ennek ellenére levitték a kapust, de Armstrong ezt megbüntette.

A párharc 2-2-re áll és hétfőn folytatódik Brassóban.