Egy lépésre az aranytól a Csíkszereda

2022.04.06. 20:53 |

Másodszor is nyert a Tüskecsarnokban a Csíkszereda, így összesítésben 3-1-re vezet az FTC elleni döntőben.

FTC-Telekom - SC Csíkszerda 2-4

Adorján ott folytatta, ahol egy nappal korábban abbahagyta: a Csíkszereda kapusa nagy védéseket mutatott be az első percekben is. Először Tamminen lépett ki, de nem tudta elhúzni a kapus mellett, aztán Tóth Adrián közeli lehetősége is kimaradt. A címvédő játéka is feljavult, Gecse távolról, majd a visszatérő Becze közelről próbálkozott. A hazaiaknál Tamminen volt elemében, de Adorján rendre odaért. A 9. percben Kuljas bombáját Arany nem tudta védeni, az orosz bekk továbbra is nagy formában van. Sofron növelhette volna a különbséget, de Lapenkovnak is volt helyzete. Ez a meccs is feszült volt, Taratuhin és Fowlie akaszkodott össze, mindketten leültek. A harmad végén a Fradi beszorította ellenfelét, ám Adorján eszén nem tudtak túljárni.

A második harmad elején nem tudott hasonló nyomást helyezni a szeredai kapura a FTC, Lapenkov kiállítása után emberelőnyben sem. Aztán fokozatosan lendült bele a hazai csapat, de a Sportklub ellenakciói is gólveszelyesek voltak. A 29. percben egy bulinál Szkacskov vesztette el a fejét, eltörte Tóth Gergely botját, le is ülhetett. A fórt kihasználta a Fradi: a blokkolni akaró szeredai elcsúszott, Kulmala elcsúszott, és egy állítás után nagy gólt szerzett. A hazaiak lendületét Kóger büntetése törte meg, és ezzel az előnnyel a Sportklub élt: a kapu mögül visszatett korongot Taratuhin vágta be középről a 34. percben. Oda-vissza játékkal folytatódott a meccs, sok helyzettel és feszültséggel. Az utolsó két percre újabb vendég előny következett, de egy védelmi hiba után Hajós indult meg, a bal szélről bátran lőtt, a lapos löketet Adorján nem tudta fogni.

Kóger a felső vasat találta el a harmadik felvonás elején, majd a lendületes Roczanov járt közel a gólhoz, aztán Adorján Tamminen kísérletét is fogta. A Csíkszereda igyekezett lassítani a rohanást, és tartani a korongot. A Fradi került fórba, de ezt ki tudta védekezni a címvédő. Aztán a büntetés lejárta után nem sokkal egy belőtt korongot Taratuhin továbbított Arany kapujába. A Fradi újra rákapcsolt, még egyszer előnybe is került, de szép akció után Kulmala nem tudott betalálni. Az utolsó másfél percre lehozta kapusát Fodor Szabolcs, ám Részegh üreskapus gólja lezárta a meccset.

A Sportklub klt budapesti siker után 3-1-re vezet. Folytatás szombat Csíkszeredában.

Nyilatkozat

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Nagyon jó döntő mérkőzés volt, a hoki ünnepe. Egy nagyon jó színvonalú mérkőzést láthattunk, amihez adott volt két jó csapat, és az nyert, amelyik jobban ki tudta használni a helyzeteit. Nekünk is megvoltak a helyzeteink, csak nekünk nem sikerült annyiszor kihasználnunk őket, mint a túloldalon. A mi statisztikánk szerint nagyobb helyzetekből pont ugyanannyi volt mind a két oldalon, csak valahogy nem sikerült az i-re feltenni a pontot.

Rico Rossi, vezetőedző, Csíkszereda: „Nagyon hasonló meccs volt, mint a keddi: jól védekeztünk, kihasználtuk a helyzeteinket és kibekkeltük az emberhátrányainkat. Kulcsmomentumokban szereztük a góljainkat, ez nagyban befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. Most egy kicsit pihenünk, kevesebbet edzünk, többet videózunk, és az a tervünk, hogy otthon igyekszünk erősnek lenni, akárcsak az egész szezonban.”