Egy lépésre a döntőtől a MAC

2018.03.11. 20:11 |

A MAC Brassóban is győzni tudott az Erste Liga elődöntőjében, így 3-0-ra vezet.

A MAC ott folytatta, ahol csütörtökön Budapesten abbahagyta, és már 38 másodperc után előnybe került a Brassó vendégeként: Klempa passzát Brown lőtte be. Nem sokkal később a fővárosiak megfogyatkoztak, és Pozsgai kiállítását gyorsan ki is használták a hazaiak Knyazev révén. A Brassó még kétszer játszhatott emberelőnyben az első harmadban, de ezekkel nem tudott mit kezdeni, Bálizs biztosan védett, A MAC a 16. percben újra előnybe került, Terbócs átadásából Somogyi talált be.

A második harmad több kiállítást is hozott, de ezeket egyik csapat sem tudta kihasználni. A MAC volt az aktívabb ebben a játékrészben.

Az utolsó 20 perc is két MAC-kiállítással indult, de ezeket nemcsak túlélte a csapat, hanem újabb gólt is szerzett: ismét Klempa-Brown összjátékból növelték előnyüket a vendégek a 47. percben. A Brassó előtt még egy emberelőny adódott, de hiába lőtt kétszer annyit, mint a rivális, nem talált be. A hajrában a kapust is lehozták a hazaiak, de az eredmény nem változott.

A MAC ezzel 3-0-ra vezet, és hétfőn a döntős helyét is bebiztosíthatja.

ASC Corona Brasov (román)-MAC Budapest 1-3 (1-2, 0-0, 0-1)
A párharc állása: 3-0 a MAC javára

Nyilatkozat

Strenk Hunor, Brassó, másodedző: „Rosszul kezdtük a meccset, a találkozó elején ugyanolyan gondjaink voltak, mint a budapesti meccs harmadik harmadában. Azt kértük a srácoktól, hogy teljesen koncentráljanak, de ez nem történt meg. Hiába volt utána sok helyzetünk, nem tudtunk csak egy gólt szerezni. Mindent megpróbáltunk, hogy visszajöjjünk a meccsbe, de nem tudtunk több gólt szerezni. A következő meccsre kell koncentrálnunk, megpróbálni a legjobbat nyújtani és remélni, hogy minden jól alakul a számunkra.”

Majoross Gergely, MAC: „Ahogy egy rájátszás meccshez illik, mindkét csapat keményen harcolt. Mi korán megtaláltuk a góllövéshez vezető utat, mi voltunk a jobb csapat és győztünk. A kapusunk nagyszerűen védett, és a csapat is a legjobbját nyújtotta.”