DVTK JEGESMEDVÉK

2017.08.09. 16:16 |
A miskolci jégkorong története 1978-ra nyúlik vissza, a Miskolci Kinizsi Sportegyesület jégkorong-szakosztálya a nyolcvanas években már a legjobbakkal is felvette a versenyt, ám 1990-ben megszűnt. Ekkor alakult meg a Miskolci Hoki Club, amely 1993-ban Magyar Kupa ezüstérmes lett, egy év múlva pedig a Miskolci Jegesmedvék vette át a helyét.

A klub 2015-ig ezen a néven működött, a DVTK az után állt mögé, hogy a 2014/15-ös szezon végén három aranyérem is került a vitrinbe, hiszen a MOL Liga aranya mellett a magyar bajnoki cím és a kupagyőzelem is a miskolciaké lett.

A sikersorozat folytatódott, hiszen a következő két idényben ugyancsak a Jegesmedvék bizonyultak a legjobbnak a MOL Ligában, míg a Magyar Kupában mindkétszer ezüstérmesek lettek.

A 2016/17-es bajnokcsapatból eddig mindössze négyen távoztak, köztük a szövetség által a szezon után a legjobb elsőéves felnőtt játékosnak választott Sági Martin, aki visszatér korábbi klubjához, az UTE-hoz.

Váltás történt a csapat élén is, a következő szezonban az amerikai Doug Bradley helyett a svéd Mikael Tisell lett a vezetőedző. Munkáját másodedzőként a finn Eemeli Parikka segíti, aki korábban már dolgozott a miskolciak utánpótlásával. Az új igazolások közül a legnagyobb fogásnak a magyar válogatott oszlopos tagja, Vas János ígérkezik.

A csapat az új idényre megújult csarnokba térhet vissza, hiszen a Miskolci Városi Jégcsarnok pályatestét augusztusra felújították, emellett modern palánkok is érkeznek Finnországból és bővül a lelátó is.

A régi palánkokat a kettes pálya kapja meg, így ott is lehet majd mérkőzéseket rendezni. Az öltözők is új színeket kapnak, valamint az eddigi kijelzőt is modernebb váltja.