Debreceni siker a rangadón

2019.01.31. 23:44 |
A DEAC visszavágott a Csíkszeredának az Erste Liga középszakaszában. Az UTE kiütötte a Brassót, a Vasas pedig kikapott Bécsben.

DEAC-Sport Club Csíkszereda 3-2 (1-1, 0-1, 2-0)

Bő két perc után megszerezték a vezetést a hazaiak, éppen a csíkszeredai születésű Salló Barna góljával. A harmad közepén a vendég csapat egyenlített, miután lepörgött az emberelőnye, Fodor Csanád talált be.

A DEAC három emberelőnyt is kihasználatlanul hagyott, aztán a 39. percen Bíró Tamás már a Csíkszeredát juttatta előnyhöz. A vezetést azonban a harmadik játékrész elejéig tartották csak, Hugor Turcotte 42 másodperc után egalizált. A debreceniek a negyedik fórral már élni tudtak, Hári Norbert volt eredményes a 49. percben. A Sportklub a hajrára nagy lehetőséghez jutott, Kovács Bronson kiállítása és kapuslehozatal miatt hat a négy ellen támadhatott, de Hetényi Zoltán védte a próbálkozásokat.

A DEAC először nyert, a Csíkszereda pedig először kapott ki a középszakaszban.

Nyilatkozatok

David Musial, vezetőedző, DEAC: „Jól játszottunk már Csíkszeredában is, de akkor sok egyéni hibánk volt, most ezeket sikerült elkerülni. Hetényi Zoli ma is nagyon jól védett. Az utolsó harmadban az volt a lényeg, hogy minél többet lőjünk kapura.”

Don MacAdam, vezetőedző, Csíkszereda: „Könnyű azt mondani, hogy hibáztunk, de ki kell emelnem az ellenfél kapusát, aki tökéletesen teljesített.”

UTE-Corona Brasov 7-0 (2-0, 4-0, 1-0)

Az újpestiek húsz másodperc alatt két gólt szereztek az első harmadban – Ropret és Sikorcin talált be -, és magabiztosan játszottak. A második felvonásban az UTE el is döntötte a meccset tíz perc alatt négy góllal. Vincze Péter duplázott, Sikorcin is megszerezte a második találatát, aztán Hebar is eredményes volt.

Az utolsó harmad elején négy a négy elleni játék során Nemes is gólt szerzett, és a brassóiak nem tudtak válaszolni, Sila hibátlanul védett.

A győzelemmel az UTE megelőzte riválisát a tabellán is.

EV Vienna Capitals II–Schiller-Vasas HC 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)

A kiegyenlített első harmad nem hozott gólt, aztán a második elején gyors gólváltás következett, Preiser találatára Schmál válaszolt. A folytatás viszont a bécsieknek sikerült jobban: két emberhátrány kivédekezése után Maxa talált be. Ebben a periódusban jóval többször lőtt a Capitals.

A Vasas az utolsó harmadban nem tudott egyenlíteni, sőt, a hajrában a bécsiek még két gólt lőttek.

Nyilatkozatok

Santeri Heiskanen, vezetőedző, Vienna Capitals: „Jól teljesítettünk, gyönyörű hokit játszottunk, a mozgások, a passzok, jobbak voltunk a játék minden elemében. Az egész csapattal elégedett vagyok.”

Ladányi Balázs, vezetőedző, Vasas: „Gratulálok az ellenfélnek, keményen harcoltak a pontokért. Mi nem voltunk elég tökösek, enélkül pedig nem lehet a hokiban elérni semmit. Nem lőttünk eleget, nem ütköztünk, nem tettük meg azok a dolgokat, amelyek szükségesek a győzelemhez.”