Debrecenben is nyert a Fradi

2021.01.25. 22:59 |

Tóth Adrián remeklésének is köszönhetően győzte le az FTC a DEAC-ot, és már nyolc meccs óta veretlen.

DEAC–FTC-Telekom 3-6 (0-2, 0-2, 3-2)

A tabella első és második helyezettje találkozott Debrecenben. A DEAC-nál nem volt változás, míg a Fradinál visszatért Ellerby és Hodgman, de kimaradt Boros, Bán és Németh.

Az FTC játszott mezőnyfölényben a meccs elején, aztán a 7. percben emberelőnybe került, és a fórt Ellerby használta ki. A második kiállítást már kivédekezte a hazai együttes, de a szünet előtt egy kapu előtti kavarodásból is betalált a zöld-fehér csapat, Tóth Adrián növelte a különbséget.

Nem sokat változott a meccs képe, az FTC irányított, és a 27. percben egy kijátszott akciót a korábban Debrecenben játszó Sági zárt góllal. A DEAC is feljavult, de Arany jól védett. A kihagyott helyzetek után pedig jött az újabb ferencvárosi gól, Somogyi lőtte be a kontrát.

Az utolsó harmad elején Tóth Adrián ismét betalált. A hazaiak még ötgólos hátrányban sem adták fel, és három gólt is lőttek nyolc perc alatt. Pisarik kétszer talált be, és Novotny is eredményes volt. A hajrára tehát újra nyílt lett a meccs, ráadásul a DEAC fórba is került, az időkérés után pedig Hetényit is lehozta. Akadtak is helyzetek, de a ferencvárosi védelem jól dolgozott, majd kilenc másodperccel a vége előtt Nagy Gergő üreskapus góllal zárta le a meccset.

Az FTC sorozatban nyolcadik győzelmét aratta, és ezzel már tíz pont az előnye a DEAC előtt. A debreceniek a héten erdélyi túrára indulnak, míg a Fradi csütörtökön az UTE ellen játszik derbit.

Nyilatkozat