Debreceni rangadó, szétlövés-királyok Újpesten

2020.10.18. 13:03 |

Két izgalmasnak ígérkező mérkőzést rendeznek vasárnap az Erste Ligában.

A DEAC és a MAC HKB már egyszer találkozott egymással, a szezon második meccsén hosszabbítás után az újbudai csapat nyert 5-4-re. Mindkét együttes elégedett lehet az elmúlt bő egy hónappal: a debreceniek öt meccsen tíz pontot gyűjtöttek, míg a fővárosiak négy találkozón kilencet, ezzel az élmezőnyhöz tartoznak. A szerzett gólok számában sincs nagy különbség, 22-szer voltak eredményesek a MAC HKB hokisai, eggyel kevesebbszer a debreceniek.

A DEAC legutóbb tíz napja játszott, mivel elmaradt a Fradi elleni mérkőzése, és kérdés, hogy a hosszabb leállás hogyan hat majd a csapatra: frissek lesznek, vagy éppen megtörik a lendület, kiesnek a ritmusból. David Musial vezetőedző szerint két jó csapat összecsapása következik, ami biztos, hogy remek párharc lesz. Más találkozóra számít, mint a szeptemberi volt, amikor sok kiállítást szedtek össze a játékosai, míg most a DEAC játszhat hazai pályán.

A MAC HKB-nak egy hete volt az utolsó bajnokija, akkor a Gyergyót ütötték ki 7-0-ra Sofron Istvánék. A vendégeknél biztosan nem játszhat Schlekmann Márk, aki a Gyergyó ellen sérült meg. Elszakadt egy szalagja, és bár műteni nem kell, visszatérése november végén várható.

„A Debrecen egy kimondottan masszív, ebben a pozícióban azt kell mondjam, hogy élcsapat. Ezt még tetézi az, hogy egy konyhaasztalnyi pályán kell játszani, ami az ellenfelek játékát, játékrendszerét nehezíti. A kihívásnak meg kell felelni, ez egy újabb lehetőség arra, hogy kiderüljön, az a munk,a amit hét közben el tudtunk végezni, mire elég és hogy tudjuk tovább vinni. A DEAC tele van jobbnál jobb légiósokkal, eredményesek is, nagyon jó a védelmük, extra kapusteljesítmény van mögöttük, teljesen reális az, hogy nagy célokat szövögetnek. Mi megpróbálunk így is bekapcsolódni ebbe a sorozatba és felnőni a feladatokhoz” – nyilatkozta Kangyal Balázs, a MAC HKB vezetőedzője a klub oldalán.

A két unokatestvér Brance és Blake Orban ismét egymás ellen játszhat.

A másik találkozón két kétpontos együttes csap össze. Az UTE két szoros vereség után büntetőkkel győzte le a Gyergyót kedden. Chris Bodó remekül kezdte az idényt, eddig mindegyik meccsén betalált. Kérdés, hogy az elmúlt meccseket sérülés miatt kihagyó újpestiek közül hányan térhetnek vissza vasárnap. Az Eliteprospects szakportál szerint a kerethez csatlakozott Szabad Kevin is, aki két éve a MAC és a Vasas játékosai is volt, legutóbb pedig a Klagenfurt II-ben az Alpesi Ligában szerepelt (44 meccsen 14 pont).

A Titánok bemutatkozása jól sikerült, nagy csata után, szintén több hiányzóval szétlövésben múlták felül a Gyergyót csütörtökön. A légiósok és újoncok is jól debütáltak, a kapuban pedig Gyenes Dávid remekelt. Azt egyelőre nem tudni, hogy a csapat milyen kerettel utazik Újpestre, mert a Fehérvárnak is lesz meccse vasárnap, így onnan nem számíthatnak lejátszókra.

Mindkét mérkőzést élőben lehet nézni az Erste Liga TV oldalán.

A program

UTE-Titánok 18.30
DEAC-MAC HKB Újbuda 18.30