Csíkszeredai henger, először nyert az UTE

2020.10.13. 22:03 |

Becze Tihamér mesternégyest lőtt a Dunaújvárosnak. Az Újpest szétlövésben múlta felül a Gyergyót.

Dunaújvárosi Acélbikák-Csíkszeredai Sportklub 4-10 (0-4, 2-1, 2-5)

A hazai csapatban bemutatkozott David Phillips. A Csíkszereda gyorsan eldöntötte a meccset, hiszen első két emberelőnyét értékesítette, majd a 9. percre már néggyel vezetett. David Leger edző gyorsan, már a harmadik gól után időt kért, de ez sem segített. Yellow Horn kettőt vállalt a Sportklub találataiból.

A második harmad elején szépített a DAB Dansereau góljával, ám Fodor visszaállította a különbséget a 28. percben. Ekkor kapust cserélt a hazai együttes, Pinczés váltotta Hughsont. Újvárosi fórok következtek, de ebből újabb gól nem született, majd négy a négy ellen Kovács Bronson hozta közelebb csapatát.

A Csíkszereda az utolsó harmad elején gyorsan gondoskodott arról, hogy a hazaiak reményei elszálljanak. Tousignant, aztán Becze is megszerezte saját második gólját, és a szeredai kedvenc itt nem is állt meg, fél percen belül újabb két találatot ért el, mesternégyesig jutva az 51. percre. A DAB Kovács, majd Pihlqvist révén kozmetikázott az eredményen, de Kuljasé volt az utolsó szó, emberhátrányban lőtt gólt.

A tavalyi megosztott aranyérmes Csíkszereda öt mérkőzéséből hármat megnyert, van még egy hosszabbításos és egy sima veresége, így tíz ponttal fejezte be a mostani túráját. A DAB a súlyos vereség után jövő csütörtökre próbálhatja meg összeszedni magát.

Nyilatkozat

David Leger, vezetőedző, DAB: „Csapatként nagyon rosszul kezdtük az első harmadot, a Csíkszeredának meg vannak olyan képzett játékosai, hogy kihasználják a leblokkolásunkat. A szezon elején azt is látni akarja az ember, hogy a csapata miként reagál a rossz helyzetekre, s a második harmaddal ilyen szempontból elégedett lehettem, mert ott jól küzdöttünk és a teljesítményünk sem volt rossz, aztán jött az a nagyon balszerencsés hatodik gól… Rövid idő alatt játszottunk most három meccset, a teljesítményünk hullámzó, de most lesz egy kis időnk a munkára, igyekszünk hasznosan eltölteni.”

Jason Morgan, vezetőedző, Csíkszereda: „Az előző négy meccsünkön nagyon könnyű gólokat adtunk az ellenfeleinknek, kicsit csaltuk a védekezést, ma viszont nagyon szorosan fogtuk az oldalunkat, jól védtük a kaput, különösen a meccs elején. Ma csapatként nagyon odafigyeltünk a részletekre a mérkőzés nagyobbik részében, s ezért el is nyertük a jutalmunkat.”

UTE-Gyergyói HK 4-3 (2-0, 0-2, 1-1, 0-0, 1-0) – szétlövés után

Az újpestiek már 17 mezőnyjátékossal tudtak kiállni harmadik idei meccsükre, a kapuban ismát Márkus állt. A Gyergyó megvariált sorokkal, Bobcekkel, de Ferenc Csibi és Valdix nélkül kezdett, és a legutóbbi hét kapott ellenére Cooke-nak szavazott bizalmat a stáb.

Az UTE az első harmad után már két góllal vezetett, az egyik gólt éppen a felépülő Ljuducsin szerezte, a másodikat pedig Bodó, aki így harmadik meccsén is betalált. A hazaiak a második játékrészben is többször lőttek kapura, de a Gyergyó egyenlíteni tudott Jones és Bobcek révén.

Sőt a 45. percben Szabó Krisztián pimasz, de szép gólja után már a vendégek vezettek. Az UTE nagyot nyomott a hajrában, hat a négyben is támadhatott, é  három másodperccel a vége előtt Stadel egyenlített is.

A ráadásban emberelőnybe került az erdélyi együttes, de ezzel nem tudott élni, Márkus védett mindent. A rávezetésekből az Újpest jött ki jobban, a győztes büntető Bodó nevéhez fűződik.

Az UTE harmadik meccsén először szerzett pontot, és pénteken az Opten Vasas ellen játszik majd. A Gyergyó hat meccsen hat ponttal áll, csütörtökön a Titánokkal játszik Győrben a tervek szerint.

Nyilatkozat

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: „Nagyon hasonló mérkőzés volt ez, mint a szombati, azzal a különbséggel, hogy most az elején két találattal is vezettünk. 2-0 után nem korcsolyáztunk eleget, gyermeteg hibákból kaptunk gólokat, aztán a hátrányban alapjaiból építettük újjá a játékunkat. Van ebben a mai Újpestben valami pozitív, valami szavakkal nehezen kifejezhető erő, nem minden csapat képes arra, hogy a rendes játékidő vége előtt három másodperccel egyenlítsen.”

Malcom Cameron, vezetőedző, Gyergyó: „Ez az egy pont is nagyon sokat ér a csapatomnak, rengeteget harcoltunk érte, sok helyzetet dolgoztunk ki, 58 percig jól mentek a lábak, de a végén nem volt szerencsénk. A hosszabbításban emberelőnybe kerültünk, de sajnos a fiúk nem tudták eldönteni a meccset, a büntetőkben pedig alul maradtunk.”