Csíkszereda: erős marad a csapat

2020.07.12. 16:00 |

A Csíkszereda Sportklub az előző idény alapszakaszában és a rájátszásban remekült szerepelt, míg a középszakaszbeli gyengélkedés a sérüléshullámnak és egy kis elkényelmesedésnek tudható be – mondta Hozó Levente másodedző. A megosztott aranyérmes együttesnél együtt marad a hazai mag, és több légiós is aláírt. A klubnál ígérik, jövőre is számolni kell velük a ligában.

Milyennek értékelik az előző idényt?

Több részre bontanám a szezont. Az alapszakasz megnyerése, a Bíró László Kupa elhódítása után nagy volt az ünneplés, hiszen először sikerült ezt elérnünk. Jó szériában voltunk, simán végeztünk az élen. Aztán a középszakaszban sérülésekkel küzdöttünk és kicsit elkényelmesedtünk, hátra dőltünk, ennek meg is volt az eredményre. A középszakasz végére felépültek a sérültek, így a rájátszást a legjobb összeállításban tudtuk kezdeni.  A DEAC elleni negyeddöntőben uraltuk a szériát, egyszer veszítettünk, de akkor is csak hat másodperccel a vége előtt kapott góllal. Mi nyomtunk erősen, a debreceniek a végére elfáradtak. Az elődöntőben székely csata következett, és mivel a Gyergyó hétmeccses negyeddöntő után érkezett, az sok erőt kivett belőlük, valamint sérültjei is voltak, nem azt a csapatot láthattuk, mint az alapszakaszban. Ezeket a meccseket simán domináltuk. A kisebb testvér elleni találkozókon a járvány miatt csak korlátozott számban lehettek jelen a nézők, így nem volt meg az igazi, nálunk megszokott hangulat. Ezt rossz volt átélni edzőként és volt játékosként. Olyan volt, mint egy gyenge román bajnoki egy egyetemi csapat ellen.

A középszakaszbeli rosszabb szereplésből levonták a tanulságokat?

Az volt a legfontosabb tényező ebben, hogy több kulcsjátékos is lesérült, valamint ekkor kijött a fáradtság is rajtunk. Néha nehéz motiválni a játékosokat, hiszen sokat nyertünk zsinórban, nagy volt az előnyünk az alapszakaszban. Mi minden meccs előtt elmondtuk, hogy ugyanúgy meg kell nyerni ezt is, de nem gépekről, hanem emberi lényekről van szó.

Mi marad a legemlékezetesebb pillanat a szezonból?

Szerencsére sok ilyen maradt meg, nehéz lenne egyet kiemelni a szép és emlékezetes gólok közül. Szívesen gondolok vissza arra, hogy a DEAC elleni negyedik meccs hosszabbításában négy a három ellen szerezte meg a győztes találatot Kuljas, és azzal nagy lépést tettünk a továbbjutás fel.

Mekkora mozgás várható a keretben?

Kijelentettük, hogy erős keretünk, jó csapatunk lesz, és mindent meg szeretnénk nyerni, ami persze nem lesz egyszerű, mert mindenki erősít. Sikerült egyben tartani a tavalyi hazai magot, ez nagy előrelépés a számunkra. Taratuhin, Kuljas és Samankov már aláírt. Tárgyalások zajlanak másokkal is, a tavalyi légiósokkal is beszélünk folyamatosan. Ha őket nem sikerül visszahozni, vagy a járvány miatt nem tudnak csatlakozni, akkor hasonló szintű játékosokat próbálunk igazolni.

Jason Morgan marad a vezetőedző?

Szerdán beszéltem vele, azt mondta, hogy megegyezett a klubbal, már csak alá kell írni a szerződést. Úgy tudom, a felkészülés következő szakaszában már ő is velünk lesz.

Milyen munkát végez most a csapat?

Június 15-től zajlanak a szárazedzések. Kapnak egy kis szabadságot is a játékosok, majd még lesz egy bő hét az erősítésre. Csíkkarcfalván augusztus elsejétől lesz jég, majd ott folytatjuk az edzéseket a tervek szerint.

Milyen állapotban vannak a játékosok a hosszú kihagyás után?

Profi sportolókról beszélünk, otthon mindenki a megtervezett program szerint dolgozott, ahogy a körülmények megengedték. Azonban az is igaz, hogy óvatosnak kell lennünk, mert ránk dupla megterhelés vár, az Erste Liga mellett a román bajnokságban is játszunk, egy szezonban több, mint száz meccset kell játszani, sok utazással, az alapozás pedig nem elég ahhoz, hogy az erő végig kitartson. Előfordul, hogy egy hét alatt hat-hét mérkőzésen kell szerepelni. Tavaly is ezért dolgoztunk bővebb kerettel, máskülönben nem lehetne pihenőt adni egyes játékosoknak, és ezúttal is ezt tervezzük. A mostani felkészítést úgy csináljuk, hogy az energia minél tovább megmaradjon.

A Gyergyó és a Brassó is több erősítést bejelentett már. Mekkora csatára számítanak az erdélyi rangadókon?

Eddig sem volt könnyűek ezek a meccsek, de a következő szezonban talán még nehezebbek lesznek. Sokszor játszunk úgy ellenük, hogy az eredmény a román bajnokságba is beleszámít, így különösen fontos a jó szereplés. Fel kell menni a jégre, és ott kiderül, hogy ki a jobb.

Mi a cél a következő idényre?

Ahogy mindig, ezúttal is az, hogy nyerjünk meg mindent: az Erste Ligát, a román kupát és a román bajnokságot. Meccsről meccsre kell haladni, maximális odafigyeléssel, és remélem, hogy sérüléshullám nélkül. Olyan csapatunk lesz, amely ezen célok elérésére képes.