Csak hazai sikerek

2021.11.28. 22:00 |

A címvédő és listavezető Csíkszereda simán verte a Brassót. Nyertek a budapesti csapatok is.

Sport Club Csíkszereda-Brasov Wolves 8-1 (0-0, 7-1, 1-0)

A két tavalyi döntős meccsén az első harmad nem hozott gólt, a Brassó kettős fórból sem tudott betalálni. Aztán a második játékrészben felpörögtek az események. A Sportklub egy kettős, majd egy sima fórt is gólra váltott, de a Corona szintén fórban szépített. Innen viszont beindult a szeredai henger: a meccs felénél Casaneanu volt eredményes, majd Zagidullin kapott végleges kiállítást – Molnár Zoltán után már a másodikat -, a büntetés alatt pedig négy gólt is szereztek a hazaiak. A harmad Hunt és Láday verekedésével zárult, ők is véglegest kaptak. Az utolsó felvonásban Szkacskov lőtte be a nyolcadikat.

A Csíkszereda 12. meccsét nyerte meg zsinórba, a Brassó két siker után kapott ki. Jövő héten mindkét együttes magyarországi túrára indul.

Nyilatkozat

Rico Rossi vezetőedző, SC Csíkszereda: „Mi minden alkalommal, amikor játszunk, győzni szeretnénk. Tetszett, ahogy játszott a csapat, nagyon jó első harmadunk volt. Ez volt az első találkozónk, amikor nem kerültünk egy- vagy kétgólos hátrányba, erről beszéltünk is korábban a fiúkkal. Nagyszerű érzés volt újból szurkolók előtt játszani egy ilyen nagy derbin. Érezhetők voltak az érzelmek mindkét csapat és a szurkolók részéről is. Nagy győzelem ez a szurkolóknak." 

Strenk Hunor, másodedző, Corona Brassó: „A találkozó első felében kiegyenlített, heves küzdelem folyt a pályán, közel álltak egymáshoz a csapatok. A nézők is visszatérhettek a lelátóra, ezáltal a hangulat is jó volt. A második harmadban elveszítettük a fonalat, sorra kaptuk a kiállításokat, a Csíkszereda pedig remekül kihasználta ezt, és eldöntötte a három pont sorsát. A harmadik harmadra már úgy jöttünk ki, hogy ne rontsunk tovább az addig kialakult rossz helyzetünkön."

FTC-Telekom - DEAC 4-1 (2-1, 0-0, 2-0)

Kilenc napja a FTC 5-1-re kikapott a Debrecentől, ebből tanulva most már három perc után vezetett a zöld-fehér együttes. Galántai góljára aztán Dalecky válaszolt, de Fowlie közeli lövése után újra a Fradi állt jobban. A középső harmadban a kapusok voltak a főszereplők, az állás nem változott. Az utolsó játékrészben Roczanov szerezte meg a harmadik hazai találatot. A DEAC megpróbálkozott a kapuslehozatallal, de Kulmala bevette az üres kaput, lezárva a meccset.

A Fradi egymás után másodszor nyert, a Debrecen viszont másodszor kapott ki.

Nyilatkozat

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Sikerült továbbvinni azt a lendületet, amit az Újpest elleni győzelem során szereztünk, és amit a DVTK ellen is megtartottunk pénteken, ez az a Ferencváros, amiért érdemes kijönni a lelátókra, amiért érdemes szurkolni, és ez az a játék, amit a nézők és mindenki elvár tőlünk. Hatvan percen keresztül keményen melóztunk, mindenki hozzátette a magáét, nem volt gond a lendülettel, a motivációval. Megvoltak a jó egyéni teljesítmények, Arany Geri ma is remekül védett, a Roczanov-féle sorunk két gólt is szerzett, úgyhogy ezúttal minden a helyén volt. Ezt a játékot, ezt a hozzáállást kell állandósítanunk, továbbvinnünk a hétköznapokra, az edzésekre és minden mérkőzésre.”

György József, vezetőedző, DEAC: „Annak ellenére, hogy nem szereztünk pontot, nem lehetek elégedetlen. Tisztában vagyunk a képességeinkkel, azzal, hogy hol tartunk, és azzal is, hogy a Ferencváros milyen erőt képviselő csapat, de persze a múltkor is láthattuk, hogy nincs lehetetlen, és most is úgy jöttünk ide, hogy szeretnénk ponttal, pontokkal távozni. Gyors gólt kaptunk, de sikerült abból is visszajönni, és a második harmadban is megvoltak a lehetőségeink. Mondtam a játékosaimnak, hogy nem elég megszerezni és megtartani a korongot, a helyzeteket gólra is kell váltani. Ez ma nem sikerült, és bár szerettünk volna ezúttal is pontot szerezni, ezen kívül egyáltalán nincs hiányérzet vagy csalódottság bennem, amit tudtunk, megtettünk, ez ma ennyire volt elég. A harmadik harmadban kapott gól után már nagyon nehéz dolgunk volt, kényszerpályán mozogtunk, a végén is mindent megpróbáltunk, az üres kapus gól pedig lezárta a meccset. De nincs semmi baj, megyünk tovább, küzdünk, fejlődünk.”

UTE-UNI Győr ETO HC 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

A kiegyenlített első harmadban csak kiállítások voltak, de gól nem született. Aztán az újpestiek nagy fölényben játszottak, és a 27. percben Just góljával emberelőnyben megszereztek a vezetést. Bödök a meccs felénél egyenlített. Az utolsó felvonásban már minden jel arra mutatott, hogy hosszabbítás következik, de 52 másodperccel a vége előtt Kiss Patrik döntött.

Az UTE sorozatban harmadszor nyert, a Győr egymás után nyolcadszor kapott ki.

Nyilatkozat

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: Elégedett vagyok, bár ma nem játszottunk jól, de a szívünk a helyén volt. Nagyon nehezen indult a mérkőzés, két hátránnyal kezdtünk, nehezen melegedett be a mozdony, de utána jó volt az üzemi hőfok, jól mentünk, csináltuk a dolgunkat, de az i-ről a pont legtöbbször hiányzott. Kőkeményen megdolgoztunk azért, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, a harmadik harmad nagyon jól kezdődött, már a támadóharmadban nyomás alá helyeztük az ellenfelet, de az emberelőny után éreztük, hogy kezd megfáradni a három sor, nem igazán tudtunk erőt meríteni semmiből, de keményen dolgoztunk hatvan percen keresztül. Nagyon jól játszott a Győr is, érdemelt volna pontot, de úgy gondolom, hogy mi is megérdemeltük a győzelmet. Csapatkapitányunkat, Benk Andrást kórházba szállították, megnyílt a feje, az orra sem úgy állt, ahogy kellene, meglátjuk, hogy milyen gyorsan halad majd a rehabilitációja.” 

Ladányi Balázs, vezetőedző, UNI Győr ETO HC: „Azzal maximálisan elégedett vagyok, ahogy a két nappal ezelőtt mutatott játékhoz képest most játszottunk. Sajnos nem tudjuk átlépni az árnyékunkat, a szoros meccseinket képtelenek vagyunk megnyerni. Jól kezdtünk, nyomás alatt tartottuk az Újpestet az első harmadban, aztán abban a harmadban és a második játékrészben is összeszedtük egy csomó kiállítást, ami megfogta a lendületünket, és óriási önbizalmat adott az ellenfélnek, rengeteg lövést eresztettek meg a kapunkra. Nagyon sajnálom, hogy a végén legalább döntetlenre nem tudtuk menteni a meccset. Gratulálok az Újpestnek a három ponthoz.”

MAC HKB Újbuda-DVTK Jegesmedvék 3-1 (2-0, 0-0, 1-1)

A két kupameccs között a bajnokságban találkoztak a felek. A miskolciak kezdték jobban a meccset, de Bálizs jól védett. Egy ütközéstől kitört a plexi, a szünet pedig jót tett a MAC HKB-nak, az újrakezdés után nem sokkal előnybe került Izacky révén. A harmad végén Gooch lövése megpattant, becsapva Duscheket.

A második felvonásban nem tudott betalálni egyik csapat sem. A 46. percben Djumic fejezett be egy egyéni akciót, növelve a különbséget. Wehrs fórból szépített. Az utolsó tíz percben többször is emberelőnyben támadhatott a DVTK, a végén hat a négyben játszott, ám a hazaiak tartották magukat.

Nyilatkozat

Kangyal Balázs, vezetőedző, MAC HKB Újbuda: „A mérkőzésnek egyetlen hozadéka volt, az a 3 pont, amit megszereztünk, és nyilván a riválisok ellen ez egy nagyon fontos dolog. A többi egyszerűen másodlagos, mert olyan dolgok történetek a pályán hullámokban, amiből 1-2 dolog tényleg tetszett, de mintha visszamentünk volna az időben. Mindig elismerem, amikor jól játszunk, jó dolgokat csinálunk, de az első 10 percet Brunyának köszönhetjük, aztán utána 10 percig jók voltunk, a második 20 percben volt szerintem 10 óriási helyzetünk, az üres kapuktól elkezdve mindenféle. Aztán a harmadik harmadban megint csak túléltünk. Az egy jó dolog, hogy ilyenek is megtörténnek velünk, fiatalok vagyunk és egyszerűen muszáj tapasztalatot szereznünk, de azért ez már egy kicsit sok, hogy tapasztalatot szerzünk, már el kellene felejteni ezeket a rossz dolgokat. Fegyelmezetlenek voltunk és ezeket befújták a bírók. Ezeknek az ütő kiállításoknak semmi értelme, ahelyett, hogy használnánk a lábunkat. Legalább emberhátrányban jól védekeztünk és jól védett a kapusunk.” 

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK: „Nagyjából ugyanazzal a lendülettel érkeztünk erre a mérkőzésre, mint az előzőre. Az első harmadban ez meg is valósult. Nem nagyon szoktam ebbe belebonyolódni, de most nem tudok amellett elmenni, hogy a játékvezetés részéről kritikus pillanatokban olyan döntések születtek, amelyek befolyásolták a mérkőzésnek a kimenetelét, bármilyen irányba, akár eredmény szempontjából, akár érzelmileg. Ettől függetlenül nekünk ezt tudni kell kezelni, fejben ezt rendbe rakni és semmi mással nem foglalkozni, csak a játékkal. A harmadik harmadra úgy jöttünk ki, hogy valóban összeszedettek voltunk, csináltuk a dolgunkat, ami gólban is megmutatkozott és kapufákban. Általában azt szokták mondani, hogy a vas éle igazságos, én ezt a mai nap nem annyira érzem igazságosnak. Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy gólt tudjunk lőni, de Bálizs Bence kifogott rajtunk. Ettől függetlenül megyünk tovább, két nap múlva találkozunk otthon, az egy más típusú mérkőzés lesz a kupa miatt, de még egyszer mondom, hogy az eredmény nem a mi oldalunkra áll, pedig állhatna úgy is. Egész egyszerűen ma valamiért ez történik, reméljük, valamikor majd megfordul. Mi csináljuk tovább a dolgunkat, ami a jégen történt, az tetszett