Büntetőkkel nyert a Fradi

2020.11.20. 21:16 |

A Gyergyó és az FTC meccsén megismétlődött a két csapat első találkozójának forgatókönyve, csak fordított eredménnyel.

Gyergyói HK–FTC-Telekom 1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 0-1) - szétlövés után

A szezon első székelyföldi meccsén a magyar válogatott két másodedzőjének csapata találkozott. A Gyergyó több mint egy hónapja játszotta utolsó meccsét az Erste Ligában, igaz, román bajnokikon azóta is szerepelt.

A Gyergyóban három új játékos kapott helyet Basaraba, Podlipnik és Troncinsky személyében, de voltak hiányzók.

Egymásnak estek a csapatok, mindkét kapusnak sok dolga akadt az elejétől. A Fradi kivédekezte az első emberhátrányát. A vezetést a hazaiak szerezték meg így, Silló kotort be egy kipattanót.

A második harmadban nagyon rohamozott az FTC, és végül kettős fórban tudott egyenlíteni, Kulmala átadását Hodgman váltotta gólra. A folytatásban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de nem változott az állás.

Ahogy nem hozott gólt az utolsó harmad sem, amelyben a Gyergyó háromszor is emberelőnyben támadhatott, de Nagy Kristófék állták a rohamokat.

A ráadásban már az FTC-nek volt több lehetősége, de ez az időszak is a kapusokról szólt. A szétlövésben a vendégektől Tóth Adrián és Hodgman talált be, a gyergyóiaktól senki, így a zöld-fehérek visszavágtak a budapesti, szintén ráadásos vereségért.

Az FTC sorozatban hatodszor győzött, és szombaton a Brassó ellen folytatja. A Gyergyó vasárnap a Dunaújvárost látja vendégül.

Nyilatkozat