Brassó: nem volt szerencsés a szezon

2020.06.26. 08:00 |

Mihály Árpád általános igazgató szerint a szezon közbeni játékosmozgások is befolyásolták azt, hogy a negyeddöntőben búcsúzott a Corona Brasov. Elmondta, hogy örül az eddigi erősítéseknek, de még néhány helyre keresnek embert, hogy a következő idény jobban sikerüljön.

Milyennek értékelik az előző idényt?

Jól kezdtük a bajnokságot, de aztán sok volt a mozgás a légiósok között. Volt, aki családi okok vagy jobb ajánlat miatt távozott, és későn tudtuk megtalálni helyükre a megfelelő embereket. Akik érkeztek, beváltak, jól dolgoztak, de a keretünk erőssége nem volt egy Erste Liga-döntő szintjén. A negyeddöntőn így is túl kellett volna jutnunk, ám voltak gondok, megtört a csapat lendülete. Természetesen nem voltunk elégedettek azzal, hogy a rájátszás első körében kiestünk.

A Gyergyó elleni párharc parázs csatákat hozott.

Igen, emlékezetesek maradnak azok a meccsek. A Gyergyó jól játszott, a csapatuk összeállt, és a kapusuk kitűnően védett. Nálunk pedig a sok jövés-menés nem segített, sérülések is nehezítették a dolgunkat, csak három hátvédünk maradt, ráadásul a rájátszás előtt kellett edzőt váltani. Visszatekintve nem volt szerencsés szezon, ahhoz képest, ahogy indultunk, milyen volt a keret, végül nem úgy alakult, ahogy szerettük volna.

Mi marad a legkedvesebb emlék ebből a szezonból?

Az, hogy az alapszakaszban és a középszakaszban a harmadik helyen végeztünk, nagy előrelépés a klubnak, erre a Brassó nem volt képes az utóbbi néhány évben. A második helytől is csak egy pontra voltunk, ez pozitívum.

A rájátszásra kinevezett kanadai edzővel, Dave MacQueennel tervezik a folytatást?

Igen, elégedettek voltunk vele, de még nem írtuk alá a szerződést.

A keret is körvonalazódik, a mag megmarad, és vannak erősítések. Még mekkora mozgás várható?

Alakul a csapat, még pár helyre keressük a megfelelő embereket. Főleg a hátvédposzton van szükség további erősítésre. Örülünk, hogy Valchar és Zagidullin is aláírt. Előbbi már román játékosnak számít, és utóbbi esetében is kezdeményezték a honosítást, így nem visznek el légiós helyet. Boriszenko is marad, jól teljesített tavaly, Klempa pedig visszatér Brassóba. Két további légióst már kinéztünk, a többi helyre még folynak a tárgyalások.

Marad a kanadai vonal?

A többségük kanadai lesz, de európai játékosokkal is tárgyalunk.

A Valchar-Klempa duó rettegett lehet a ligában.

Igen, én is így érzem. A centereink jók, Gliga, Tranca és Molnár Zsombor is együtt tud játszani a szlovák és a cseh csatárral.

Most milyen munkát végeznek a játékosok?

Már második hete zajlik a száraz felkészülés közösen, előtte pedig egyénileg edzett mindenki. Hasznosan töltötték a járvány alatt időszakot is: béreltek súlyokat, jártak futni vagy biciklizni. Jó állapotban tértek vissza a srácok, elégedettek vagyunk velük. A visszavonult Zsók Levente lett a másodedző, ő irányítja most a felkészülést.

Mik a tervek, célok a következő idényre?

Mindenki nyerni szeretne, természetesen mi is. Úgy készülünk, hogy ütőképes, top csapat legyünk a ligában, de a Fradi és a Csíkszereda mindig erős, a Gyergyó is jól erősített, az UTE megmutatta a rájátszásban, hogy mire képes, valamint Dunaújvárosban és Debrecenben is jó csapat van. Készen fogunk állni, cserélünk egy-két helyen, ahol gyengébbek voltunk, és jobb szezont szeretnénk, mint tavaly.