Biztos csíkszeredai siker

2019.11.30. 22:53 |

Pénteken a Fehérvári Titánok megtréfálták a Gyergyót, de a Csíkszeredát már nem tudták az Erste Ligában.

Csíkszeredai Sportklub–Fehérvári Titánok 8-1 (3-1, 1-0, 4-0)

A fehérvári szép siker, míg a Csíkszereda két, a román bajnokságban elszenvedett vereség után várta a meccset. A Sportklub határozottan kezdett és Rokaly Norbert, illetve Shalla góljaival hat perc után kétgólos előnyre tett szert. Ekkor még Campbell gólja visszahozta a fehérvári reményeket, de Kuljas közelről beemelt találata visszaállította a kétgólos különbséget.

A második felvonás elején a vendégek jobban kezdtek, több alkalommal is sikerült tesztelniük Szamankovot. Ezen percek egyértelműen a vendégeké voltak. A Titánok lendülete végül emberelőnyben tört meg, miután Mangone utolsó emberként a szólóba kilépő Bíró Tamást akadályozta meg a gólszerzésben. A büntetőt a sértett értékesítette. Innentől kezdve megtörtek a vendégek.

A különbség a záró felvonásban nőtt tovább. A 47. percben előbb Rokaly Szilárd büntetett emberelőnyben, majd az 52. percben a csíkszeredai születésű Császár Hunor térdelt oda Kuljasnak, amiért megkapta az 5+20 perces büntetését. Az adódó fórral a kék-fehérek három alkalommal is éltek – Rokaly Szilárd, Taratuhin és Rokaly Norbert révén -, így a vége kiütéses siker lett.

A nagy fölénnyel éllovas Csíkszeredára vasárnap este a Gyergyói HK elleni presztízsrangadó vár.

Nyilatkozat

Jason Morgan, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: „Fontos volt ez a mérkőzés számunkra, hiszen a Galac ellen elszenvedett két egymás után vereségből érkeztünk. Jó tanulómeccsek voltok, hogy senkit nem szabad leértékelnünk, nem szabad levenni a lábunk a gázpedálról, oda kell figyelni a mérkőzések kezdetére, nem elég egy harmadot hokizni, nem szabad fegyelmezetlenül játszanunk. Mindezen elemek ma remekül működtek. Remekül rajtoltunk, nem engedtünk az ellenfelet kibontakozni. Fontos hiányzóink voltak, de pótolták őket az előreugrók és remek játékot mutattak. Rokaly Norbert például remekül élt a játékkal két gólt lőtt, sok jégidőt kapott. Most mentálisan fel kell frissülnünk, hogy készen legyünk a Gyergyó ellen rangadóra.”

Kiss Dávid, vezetőedző, Fehérvári Titánok: „Az első harmadban hagytuk, hogy a rutinjukkal azt csináljanak amit akarnak. Nem támadtuk le őket elég agresszívan és hagytuk, hogy a harmadunkban keresztülpasszolgassanak a kapu előtti területeken. A második harmadot jól kezdtük, az első 10 perc a miénk volt, majd a saját emberelőnyünk ezt kettétörte. A harmadik harmadra úgy mentünk ki, hogy bármi is lesz az eredmény, emelt fővel akarunk lejönni a jégről. Ennek a szellemében játszottunk. Ez az utolsó öt perces emberhátrány alatt teljesen összeomlottunk. Gratulálok a Sportklubnak.”

(Fotó: Pál Zoltán)