Bajnokverés a hazai nyitányon

2022.09.22. 21:14 |

Első tétmérkőzését játszotta új otthonában a Budapest Jégkorong Akadémia HC az Erste Liga-címvédő Csíkszereda ellen.

Kangyal Balázs csapata a megilletődöttség legkisebb jelét sem mutatta, agresszív letámadásának köszönhetően már az első perctől kezdve kimozdította ellenfelét a komfortzónájából és gyorsan emberelőnybe is került. A létszámfölényes szituációnál a bulit ugyan elhozta a Csíkszereda, a felszabadítási kísérlet viszont sikertelen volt, a korong Pozsgaihoz került, aki a kapu jobb oldalát kilőve vezetéshez juttatta a házigazdát. A Csíkszereda a kapott gól után sem tudott váltani, a vendégek kifejezetten enerváltnak tűntek és még emberelőnyben sem sikerült igazán minőségi helyzetet kialakítani. A BJA a saját kapuja előtt fegyelmezett, az ellenfélé előtt pedig hatékony volt: a harmad 15. percében Galoha duplázta meg a hazai előnyt. A kétgólos különbséget viszont gyorsan felezte a Csíkszereda: Reisz a betörését követően először még csak az oldalhálót találta el, de nem sokkal később ismét próbálkozhatott, ezúttal már sikeresen.

A második harmadra sokkal intenzívebbé és kapura veszélyesebbé vált a Csíkszereda, a 12. perc végén pedig ennek meg is lett az eredménye. Egy jó támadóharmadbeli váltás után Rokaly Szilárd került szembe a kapuval és egyenlített ki. A játékrészt innentől kezdve az észak-dél hoki határozta meg, de újabb gól már nem született. A legnagyobb helyzet Becze előtt adódott, aki egy szóló végén már Farkas mellett is elhúzta a korongot, de a kaput nem találta el.

A gól nélküli harmadik harmad után jöhetett a hosszabbítás, ahol Szabó szerzett korongot a támadóharmadban, Galoha elé tálalt, aki második góljával el is döntötte a találkozót.

Győzelmével a BJA feljött a tabella harmadik helyére, míg a Csíkszereda pénteken az FTC-Telekom ellen javíthat.

Nyilatkozatok

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: "Nagyon örülök, hogy nyertünk, a Csíkszeredát megverni mindig óriási fegyvertény. Sokkal fiatalabbak vagyunk, nagyon sok a sérültünk, de mind taktikailag, mind mentálisan erőt tudtunk venni magunkon. Nyilván sok hiba és sok fegyelmezetlenség volt, de jól védekeztünk, és volt egy nagyon komoly kapusteljesítmény Rolitól. Mind a két csapatnak nagy helyzetei voltak, én azt mondom, hogy az emóciók elragadtak minket és kaptunk olyan kiállításokat, amiket nem kellett volna. Azt kell mondjam, hogy elégedett lehetek a csapatommal."

Hozó Levente, vezetőedző, Csíkszereda: "Kicsit szétszórtak voltunk az első harmadban, de aztán kettő nulláról vissza tudtuk fordítani a mérkőzést. Én úgy gondolom, hogy sokkal több van bennünk. Ebből kell merítenünk a holnap ránk váró mérkőzésen, sokkal jobban oda kell figyelnünk."