Bajnok a Csíkszereda

2021.04.08. 23:18 |

A Csíkszereda hazai pályán 5-3-ra legyőzte a Brassót az Erste Liga döntőjének hatodik mérkőzésén, így 4-2-es összesítéssel megnyerte a párharcot.

A hatodik találkozón Jason Morgan a sorok összetételébe nyúlt bele, míg a másik oldalon visszatért Tőke a kapuba, Dame-Malka helyett Carlson játszott, és nem volt ott a csapatban Molnár Zoltán.

Ezúttal nem estek egymásnak a felek, a Sportklubnak fórban volt nagy helyzete, aztán a Brassó sem tudott emberelőnyben betalálni. Másfél perccel a vége előtt Fowlie jól eltalát lövéssel vezetéshez juttatta a vendégeket.

A második játékrészben a Sportklub gyorsan egyenlített, Becze sodorta be saját kipattanóját, majd a továbbra is bátran játszó szeredaiak Taratuhin góljával már vezettek is a 29. percben. Andrei Vasile hátulról palánkra lökte Tousignant-t, amiért 2+10 percet kapott, a légiós pedig vérző orra miatt állt ki. Az emberfórt nem tudták kihasználni a hazaiak, ám utána Becze fonákkal ismét betalált. A szünet előtt a brassói együttes McFadden találatával szépített.

Az utolsó harmad elején gyors gólváltás történt: Blackwater szép akció végén lőtte be a negyedik szeredai gólt, de Fowlie hatalmas találata után megint egy volt csak a különbség. A Brassó a hajrában lehozta kapusát, de Farkas üreskapus góllal megpecsételte a vendégek helyzetét.

A Csíkszereda így 4-2-es összesítéssel nyerte meg a finálét. Az együttes előzőleg 2011-ben és tavaly - közösen az FTC-vel - volt bajnok.

A döntő legértékesebb játékosa Becze Tihamér lett.

Nyilatkozat

Jason Morgan, vezetőedző, Sportklub Csíkszereda: "Néhány olyan dolog miatt, amit nem tudsz befolyásolni, kicsit másabb volt a mai mérkőzés, hiszen elég későn, 21 órától kezdtünk, volt áramingadozás is, ami miatt a második harmad később kezdődött. Ennek ellenére nagyon jó mérkőzést játszottunk, a fiúk mindvégig betartották az utasításokat. A második harmad elején még hátrányban voltunk, de nagyon akartuk ezt a győzelmet, ami meg is látszott, számtalan helyzetünk volt és gólokat is szereztünk. A srácok önfeláldozóan vetődtek minden korongba, Tousignant törött orral állt vissza játszani. De Kuljas, Szamankov, Yellow Horn, akik ma nem kaptak lehetőséget, az egész szezonban, amikor kellett, ott voltak és mindig azt a pluszt nyújtották, amire szükségünk volt. Ez a végső győzelem a teljes csapat munkájának köszönhető, egytől-egyig,  mindenki hihetetlen melót tett bele ebbe az aranyba. Szép volt, Fiúk!"

Dave MacQueen, vezetőedző, Bassó: "Természetesen csalódott vagyok a vereség miatt. Az első harmadban nagyon jól kezdtünk, több nagy helyzetünk is volt, sikerült a vezetést megszerezni. A második harmadban viszont a Csíkszereda ránk jött, meg is fordította az eredményt, de vissza tudtunk kapaszkodni. A végére pedig nem maradt elég átütő erő. Az ellenfélnél olyan klasszis játékosok vannak, mint Becze, Blackwater, Wishart, és még sorolhatnám, akik a fontos pillanatokban tudtak villanni, nekünk ezt kell megtanulnunk. Talán 2 perccel a vége előtt a kapusuk is hatalmas védést mutatott be, és ezek a kulcsmomentumok, amelyek eldöntenek egy ilyen párharcot. A mi játékosaink pontosan azt kell megtanulják, hogy ezekben a pillanatokban a győztes döntéseket hozzák meg."