Az UTE nyerte a derbit, megtört a Győr rossz szériája

2022.01.02. 22:44 |

Izgalmas meccsekkel indult 2022 az Erste Ligában. Az UTE hosszabbításban nyert az FTC vendégeként, így elhódította a Vígh Balázs Vándorkupát. A DEAC az utolsó percben fordított a DVTK ellen. A Győr 15 nyeretlen meccs után győzött újra.

FTC-Telekom - UTE 2-3 (1-1, 0-1, 1-0, 0-1) - hosszabbítás után

Remek hangulatot varázsoltak a drukkerek a Tüskecsarnokba. A meccs jó iramban indult, a feszültség érezhető volt. A Fradi szerzett vezetést Nagy Gergő góljával, de négy perc után Kovács Alex egyenlített emberelőnyben. Sok volt a kiállítás, ezekből az UTE tudott kijönni ismét jobban, és a 32. percben fórban Kiss Patrik megszerezte a vezetést. Az FTC nagy erőkkel hajtott az egyenlítésért, végül egy korongszerzés után Somogyi volt eredményes. A  döntés a hosszabbításra maradt, amelynek negyedik percében Nemes megszerezte a vendégek győztes gólját.

Az FTC hat győzelem után kapott ki ismét az Erste Ligában, de az egy ponttal is az élre állt. Az UTE kettővel követi a Fradit, eggyel a Csíkszeredát. 

Nyilatkozat

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: „Egy ilyen derbi eléggé felfokozott hangulatú. Az érzelmek magasban vannak, és ezt kontrollálni kell. Azt gondolom, hogy 5 az 5-ben jobbak voltunk, ezt mindenki látta, aki nézte a meccset, de ha jól számoltam, mi 37 percet voltunk hátrányban, ők 15-öt. Voltunk 3 a 4-ben, 3 az 5-ben, sokat 4 az 5-ben, nekünk két előnyünk volt. Hogy mi ennyivel szabálytalanabbak vagyunk, azt nem tudom így a cserepadról megmondani, vissza kell nézni a meccset, de ez óriási nagy kérdőjel. Egyértelmű, hogy az emberelőny-emberhátrány döntötte el a meccset, ebből sokkal több volt az Újpestnek a mai meccsen.”

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: „Elképesztő atmoszféra volt, úgyhogy le a kalappal mindenki előtt, nagyon jó volt úgy játszani, hogy ennyien kijöttek. Igen, ez kicsit több mint egy győzelem, úgyhogy nagyon örülünk neki, és annak, hogy a vándorkupát is hazavisszük. A második harmadban annyiban tudtunk váltani, hogy fegyelmezettebben kezdtünk el játszani, mint a Ferencváros, ezáltal több emberelőnyünk is volt. Ott talán ha meglépünk egynél több góllal, akkor könnyebb lehetett volna a vége. A harmadik harmadban nagyon magunkra húztuk a Fradit, ezt kihasználta. 2-2 után újra a saját arcunkat mutattuk, úgyhogy utána már kifejezetten élvezetes volt a mérkőzés számunkra.”

DEAC-DVTK Jegesmedvék 5-4 (1-2, 2-1, 2-1)

Fordulatos meccset játszottak a kelet-magyarországi csapatok. A hazaiaknál Turcotte fogott ki jó napot, 14 másodpercen belül kétszer is betalált a második harmad elején, de a DVTK kettős fórban egyenlített, majd két assziszt után Walker talált be a 46. percben. A miskolciak az utolsó percig tudták őrizni az előnyüket, a DEAC 33 másodperccel a vége előtt, Spirko révén egyenlített, majd 17-tel a vége előtt Novotny döntötte el a meccset.

A szezonban a DEAC negyedszer is jobbnak bizonyult a Jegesmedvéknél.

Nyilatkozat

György József, vezetőedző, DEAC: „Bevallom férfiasan, hogy nem a legjobb meccsünket játszottuk. Az első öt percben nagyon jól kezdtünk, megszereztük a vezetést, utána pedig emberhátrányba kerültünk, és úgy éreztem, lassan a Miskolc ránk erőltette az akaratát. A második harmadra jobban jöttünk ki, utána pedig jöttek a buta kiállítások, amiből hamar kiegyenlítettek. Ekkor azt éreztem, hogy ki-ki mérkőzés, de egy kicsivel a Miskolc a kontráival veszélyesebb, amiket nagyon nehezen tudtuk levédekezni, nagyon könnyen jöttek át rajtunk. Ugyanaz történt, amit megéltünk négy napja a MAC ellen, hogy egy perc alatt kaptunk két gólt, most meg mi lőttünk kettőt, szóval úgy néz ki, hogy a szerencse ide-oda dobál minket. Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen mérkőzéssel siketült 3 pontot begyűjteni.” 

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK: „Tudtuk azt, hogy nem lesz egyszerű feladatunk itt, Debrecenben. Legutóbb, amikor ide jöttünk, három nullás előnynél tréfáltuk meg magunkat. Most ugyan ez történt 4-3-as vezetésnél. Csak magunknak köszönhetjük azt, hogy 0 ponttal térünk innen ma haza, pedig nagy munkát raktunk bele, jól játszottunk, olyan nagyon sok lehetőséget nem adtunk nekik. Tudtunk 4 gólt lőni Magyarország egyik, ha nem a legjobb kapusának, ami elég kellene, hogy legyen, ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. Egyéni hibákból egyszerűen elengedtük ezt a meccset.”

UNI Győr ETO HC - Dunaújvárosi Acélbikák 4-3 (3-1, 0-0, 1-2)

Schmál góljára Németh Péter gyorsan válaszolt, de után két újabb találattal elhúzott az ETO. A 43. percben tudott zárkózni a Dunaújváros, de a győriek újra betaláltak. Az 55. percben Németh még kozmetikázott az eredményen, de az egyenlítés nem jött össze a vendégeknek.

A Győr 15 meccs után nyert ismét.

Nyilatkozat

Ladányi Balázs, vezetőedző, UNI Győr ETO: „Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, sőt lehet azt mondani, az első harmadban domináltunk, sokkal több kapura lövésünk volt, sokkal több helyzetet alakítottunk ki. A második harmadban valahogy elment a fókusz, jöttek a felesleges kiállításaink, ez megtörte a lendületünket és felhozta az ellenfelet. Utána nem tudtunk megújulni, hogy azt a játékot hozzuk, mint az első harmadban. Nagyon rég találkoztunk olyan csapattal, amely ellen mi dominálunk, és ezt a helyzetet nem sikerült jól kezelnünk, mert nem vagyunk hozzászokva, de nagyon örülnünk kell ennek a 3 pontnak, begyűjtöttük, összeraktuk.”

 Azari Zsolt megbízott edző, Dunaújváros: „Az első harmadot nagyon elrontottuk, ott igazából nem álltunk készen a mérkőzésre. Aztán eszközöltünk pár változtatást – kapuscserét, sorok között is –, ami bevált és sokkal jobban feljöttünk. Sajnálom, hogy végül nem szereztünk egy pontos sem. Nagyon sok kiállításunk volt, ez a másik nagy hiba, ennyi kiállítással sehol nem lehet meccset nyerni, pláne nem idegenben. Ez van, készülünk a következő mérkőzésre.