Az UTE nyerte a derbit

2020.01.08. 22:27 |

A címvédő FTC egy góllal kapott ki Újpesten az Erste Liga szerdai rangadóján. Győzött a Vasas és a Dunaújváros is.

UTE–FTC-Telekom 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

Az újpestieknél bemutatkozott Ainsworth. Az első harmadban a hazaiak támadtak többet, de a Fradi kontráiban is ott volt a veszély. A védelmek jól működtek, így nem született gól.

A második harmad elején aztán az UTE megszerezte a vezetést: Vincze vitte végig az akciót. A meccs derekán Karmeniemi kettős fórból egyenlített.

A hazaiak az utolsó harmadot is gyors góllal kezdték, az előző szezonban a Ferencvárossal bajnok Rafaj talált bele, jól beleérve egy lövésbe a kapu előtt. A Fradi nagy erőkkel támadott, de csak kapuvasig jutott, a korai kapuslehozatallal sem jött össze az egyenlítés.

Az UTE ebben a szezonban hatodik próbálkozásra nyert az ősi rivális ellen, egyúttal kétmeccses vesztes sorozatot is megszakított. A Fradi öt siker után kapott ki a bajnokságban.

Dunaújvárosi Acélbikák-Hokiklub Budapest 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)

Az első harmad pörgős, jó iramú játékot hozott. A vendégek lőttek többször kapura, mégis a DAB szerzett vezetést Silló révén, aki egy gyors kontra végén lőtte be Turcotte pontos átadását. A folytatásban Azari és Mazurek járt közel a gólszerzéshez, ám előbbi közeli lövését Kiss védte bravúrral, míg utóbbi mellé lőtt.

A második felvonásban sem kímélték egymást a csapatok, akadt dolga bőven a kapusoknak, ám Hughson és Kiss is jól tette a dolgát. A harmadik felvonásból aztán mindössze nyolc másodperc telt el, mikor Satek egy remek lövéssel egyenlíteni tudott. Az Acélbikák igyekeztek felpörögni, de emberhátrányba kerültek, ami megnehezítette a dolgukat. A két perces azonban sikerült kibekkelni, és a büntetőpadról visszatérő Somogyi mehetett el szólóban Dansereau remek átadásából, majd egy pimasz csel után a bal alsóba lőtt, így újra vezettek a hazaiak. A Hokiklub is igyekezett váltani, de a DAB fölényben játszott, a hajrában is több ziccere volt.

Nyilatkozat

Miroslav Ihnacak, vezetőedző, Dunaújváros: „Keményen meg kellett harcolnunk ezért a győzelemért, mert egy sokat és jól dolgozó csapat volt az ellenfelünk. Fontos volt, hogy visszatérjünk a győzelem útjára, mert a legutóbbi három találkozónkat elveszítettük, de a srácok fegyelmezetten játszottak, keményen dolgoztak, amiért jár a köszönet.”

Jens Brandström, vezetőedző, Hokiklub: „Nagyon bosszús vagyok a második kapott gólunk miatt. Egyenlő erők harca volt a mai, megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, sajnos nem tudtunk ezekkel úgy élni, ahogy szerettük volna.”

Schiller-Vasas HC–DEAC 4-3 (1-2, 2-1, 0-0, 1-0) - hosszabbítás után

Fordulatos meccset játszottak Káposztásmegyeren. A Vasas szerzett vezetést a 3. percben, de a DEAC a 15. percre már fordított. A második harmadban aztán a hazaiak ragadták magukhoz az előnyt, de egy perc múlva a debreceniek egyenlítettek. Az utolsó felvonás három Vasas-fórt hozott, de ezekből nem született gól.

A meccs hosszabbításban dőlt el: a 65. percben Turbucz döntött.

A Vasas sorozatban másodszor diadalmaskodott.

Nyilatkozat