Az FTC nyerte a Vígh Balázs Vándorkupát

2022.12.28. 18:06 |

A hosszabbításban Nagy Gergő találata döntött a derbin, az FTC véget vetett rossz sorozatának.

Az UTE egy, az FTC-Telekom három vesztes meccsel érkezett a rangadóra, ráadásul mindkét oldalon több meghatározó játékos hiányzott betegség, sérülés vagy eltiltás miatt. Az újpesti kapuba visszatért Rajna Miklós, míg a másik oldalon a 19 éves Földes László védett, ez volt az első meccse a szezonban.

Az UTE második kapura lövéséből eredményes volt: támadóharmadbeli korongszerzés után Kovács Alex fonákkal emelt a hálóba a 3. percben. Seregély kiállítása alatt volt lehetőségük a hazaiaknak az előny megduplázására, aztán fokozatosan átvette az irányítást az FTC, és többször is megdolgoztatta Rajnát.

A második harmadból 24 másodperc telt el, amikor egyenlítettek a zöld-fehérek: Hrabal passzával Tóth Adrián lépett ki, megvárta, amíg Nagy átkorcsolyázik Rajna előtt, és kilőtte a rövid alsót. A vendégek játszottak fölényben a folytatásban, de időnként Földesnek is kellett bravúrt bemutatnia. A 33. percben kettős emberelőnybe került az FTC negyven másodpercre, és bár ezt nem tudta kihasználni, szimpla fórból már megszerezte a vezetést: Nagy korcsolyázott át a kapu mögött, visszatett korongját pedig Kestila vágta be. Az UTE is emberelőnybe került a 36. percben, és meg is nyomta a két percet, ám az egyenlítés nem jött össze, sőt, Hrabal közel járt a harmadik ferencvárosi találathoz.

A harmadik játékrész elején próbálta fokozni a tempót az UTE, és a 44. percben egyenlített is: Kiss Phil húzott el a bal oldalon, a centerezést pedig Shirley ütötte be. A hazaiak kivédekeztek két kiállítást, főleg a második alatt mutatott be nagy védéseket Rajna. Oda-vissza játék zajlott a jégen, egyre több kemény ütközéssel. Galántai, aztán Kreisz láb közötti passza után Kestila került ziccerbe, de nem tudták bevenni az újpesti kaput. Az 59. percben Kreisz fejen találta Rajnát, de a dulakodás miatt Kovács Alexnek is le kellett ülnie, így négy a négy elleni játékkal és 2-2-es döntetlennel ért véget a rendes játékidő.

A hosszabbítás is kakaskodással indult, miután Tóth Adriánt rálökték a kapura. Nem óvatoskodtak a felek, az egyik oldalon Nemes, a másikon Hrabal és Betteridge veszélyeztetett. Kiss Phil egyedül lépett ki, ám Földes ki tudta ütni a korongot. Ötven másodperc volt hátra, amikor Nagy Gergő egyedül vitte végig az akciót, éles szögből bevéve Rajna kapuját. Az FTC ezzel 3-2-re nyert, visszaszerezte a Vígh Balázs Vándorkupát.

Nyilatkozatok

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: „Szenzációs volt az atmoszféra, nagyon köszönjük, hogy ennyien kilátogattak, nem szép, de mégis nagyszerű mérkőzést láthattunk, küzdős volt, és mindkét csapat megtett mindent a győzelemért. Klasszikus derbi, egy gól döntött, a szerencse most nem a mi oldalunkra állt."

Yul Hennely, másodedző, FTC: "Nagyszerű derbi volt, bár mindkét csapatnak kevés volt ma a cserelehetősége. A mieink is és az Újpest is nagyon keményen játszott, rengeteg volt a helyzet, bármelyik csapat nyerhetett volna. A kapusok jó napot fogtak ki."