Az FTC nyerte a derbit, hetet vágott a MAC HKB

2021.09.26. 23:22 |

A Fradi hátrányból fordítva nyerte meg az idény első derbijét. A MAC HKB áll az Erste Liga élén, miután remek védekezés mellett hét gólt lőtt Debrecenben. A Győr másodszor nyert egymás után, a DVTK pedig az Acélbikák ellen gyarapította pontjai számát.

FTC-Telekom–UTE 4-1 (0-0, 1-1, 3-0)

A hazaiaknál Hajós roland maradt ki, az UTE pedig Kyle Just, Pokornyi Dávid, Kovács Alex és Kiss Dániel nélkül játszott, Már az első harmadban nagy fölényben hokizott a Fradi, 22 lövéssel próbálkozott, de Rajna Miklós jól védett. Sőt, 20 másodperc telt el a második harmadból, amikor Sam Coatta az újpestieknek szerzett vezetést. A hazaiak fölénye a 36. percben érett góllá, ekkor Juhani Tamminen lőtt be egy visszapattanó korongot.

Az FTC az utolsó harmadban is tartani tudta a tempót, és sok lehetőségéből hármat be is lőtt: előbb Rasmus Kulmala talált be közelről, majd Tóth Adrián ért fel jó ütemben a kapu elé, aztán a kapuslehozatallal próbálkozó vendégek ellen Cody Fowlie vette be az üres kaput.

A Ferencváros így három meccs után hét ponttal áll, kedden pedig a Dunaújvárost látja vendégül. Az UTE-nak eggyel több pontja van öt meccsből, csütörtökön pedig a Gyergyó ellen meglesz a hazai bemutatkozás is a szezonban.

Nyilatkozat

Fodor Szabolcs, vezetőedzőm FTC-Telekom: „Végig nagyon jól dolgoztunk. Az eredmény sokáig nem azt mutatta, ami a jégen zajlott. Ha jól emlékszem, 38:10 volt a kapura lövés az első két harmad után a javunkra. Sokkal többet veszélyeztettünk, kontrolláltuk a meccset, többet volt nálunk a korong, nagyobb helyzeteink voltak. Ez az eredményben nagyon sokáig nem látszott meg, ez frusztráló volt, de végig négy sorral tudtunk játszani, belőttük a lehetőségeinket, és így végül felőröltük az Újpestet. Nagyon örülünk neki, hogy a labdarúgócsapat 3-1-es győzelme után mi is tudtunk 4-1-re nyerni.”

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: „Gratulálok a Ferencvárosnak, nagyon jó mérkőzést játszottak. Úgy gondolom, hogy kitettünk mindent a jégre, nem lehet hiányérzetünk, ma ennyi volt bennünk. Hiányzott a keret mélysége, öt hiányzónk, konkrétan egy teljes sornyi hiányzónk volt, ezt meg is éreztük. Cseréről cserére elkezdtünk elfogyni a második harmad tájékán, a harmadik játékrészre pedig teljesen kiütközött. Még egyszer mondom, ennyi volt bennünk, reméljük, minél hamarabb visszatérnek a sérültek. De az is igaz, ha előzetesen azt mondják, ennyi hiányzóval öt meccs után ennyi ponttal állunk, elfogadtuk volna. Persze van egy kis hiányérzet, egy derbin mindig nyerni akar az ember, de ma ennyi volt benne.”

DEAC-MAC HKB Újbuda 3-7 (0-2, 0-2, 3-3)

A tavalyi kupagyőztesnél Hetényi Zoltán még nem épült fel, Antek Tamás védett helyette. A MAC HKB viszont már 20 másodperc után betalált Kreisz Brúnó révén, majd a harmad végén fórból Garát Zsombot is eredményes volt.

A DEAC-nak a második felvonásban is sok helyzete volt, de Bálizs Bence remekelt. A vendégek már pontosabban céloztak: Ttevor Gooch újabb meccsén szerzett gólt, aztán Izacky Jakub korábbi együttesét szomorította emberelőnyben.

Az utolsó harmadban Mirko Djumic és Macaulay Scott is feliratkzoott a gólszerzők közé, aztán emberhártányban Molnár Bálint is betalált, 7-0-ra ment már az újbudai csapat. A DEAC az utolsó nyolc percben még kozmetikázott az eredményen.

A MAC HKB 10 ponttal vezeti a bajnokságot, a debreceni gárda továbbra is nyeretlen. Legközelebb mindkét csapat a Titánokkal játszik, a DEAC már kedden, a budapestiek pedig szombaton.

Nyilatkozat

David Musial, vezetőedző, DEAC: „Nem volt jó mérkőzés számunkra, sajnos az utolsó tíz percben kezdtünk el játszani. Sajnos a mérkőzés előtt megbeszélteket nem tudtuk megvalósítani. Rosszul kezdtük a szezont, javítanunk kell ezen és dolgozni fogunk rajta, hogy a folytatás jobb legyen. Sorozatban fognak most jönni a mérkőzések, jobbnak kell lennünk.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, MAC HKB Újbuda: „Két oldalról értékelném a mérkőzést. Az első az, hogy nem gondolom, hogy az eredmény hűen tükrözi a két csapat közötti különbséget, nem hiszem, hogy egyáltalán különbség volt a két csapat között. Az biztos, hogy az alapot megadta, hogy volt egy egészen elképesztő kapusteljesítmény mögöttünk. Kimondottan sokat dolgozva, okosan játszottunk, a helyzeteinket jól értékesítettük, lőttünk gólokat emberelőnyből, de hibák azért voltak. Az öltözőből most azért késtem egy kicsit, mert kevés edző van, aki 7-3-as győzelemnél némi büntetést mér ki a játékosaira, de azért az utolsó pár perc miatt ez szükségeltet. Amúgy persze gratuláltam nekik, mert nyerni mindig egy nagyon jó dolog, ha egy nagyon jó csapat az ellenfél és főleg, ha kiélezett meccseket játszunk, mint amilyen a mai is volt.’

UNI Győr ETO HC-Titánok 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

Nagy fölényben játszottak a győriek első hazai meccsükön, a meccs felénél mégis a Titánok kerültek előnybe Kóger Balázs révén. Az egyenlítésre nem kellett sokat várni, Bukor Rajmund talált be.

Az utolsó harmadban Szalma Zsolt neve háromszor is bekerült a jegyzőkönyvbe, de ebből egynek örülhetett: az 53. percben egy kapu előtti kavarodás során gyorsan eszmélt, és belőtte az ETO második gólját. Az utolsó két percet a fehérváriak hat a négyben támadták végig, de nem tudtak egyenlíteni.

A Győr sorozatban két meccset nyert meg, a Titánok továbbra is pont nélkül állnak. Az ETO péntek este a Fradi vendége lesz, a Titánok kedden a DEAC-cal találkoznak.

Nyilatkozat

Ladányi Balázs, vezetőedző, Győr: „Nem játszottunk rossz meccset, viszont a helyzetkihasználásunkban megakadt a gépezet. Rengeteget lőttünk kapura és birtokoltuk a korongot, viszont sokszor nem úgy sikerült kihozni a helyzeteket, ahogy szerettük volna. Jók voltak a srácok, de legközelebb jobban is sikerülhet.“

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, Titánok: „Az első harmad lassan indult, nem volt meg a gyors kezdés. Jobban koncentrálhattunk volna, de építjük a csapatot és napról napra egyre jobbak leszünk. Tanulni fogunk a mai mérkőzésből is." 

Dunaújvárosi Acélbikák-DVTK Jegesmedvék 1-3 (0-2, 1-1, 0-0)

A DVTK az első tíz percben két góllal elhúzott – Mihalik András első gólját lőtte a felnőttek között, majd a 23. percben Szabad Kevin fórból növelte tovább a különbséget. Aztán Szécsi Patrik kettős előnyben szépített, ez volt első gólja új csapatában.

Az utolsó harmadban többször is támadhatott fórban a Dunaújváros, de újabb gólt nem szerzett, így a Jegesmedvék három ponttal távoztak, és nyolcra növelték pontjaik számát. A DVTK pénteken a Csíkszeredát fogadja.

Nyilatkozat

Leo Gudas, vezetőedző, Dunaújváros: „Szoros csata, jó mérkőzés volt ez számunkra. Becsülettel küzdöttünk végig, az egyetlen igazán nagy problémánk az volt, hogy emberelőnyben nem tudtunk gólokat lőni, pedig a lehetőségek megvoltak rá. Ezzel együtt most hatvan percen át küzdöttünk, olykor jól is játszottunk.”

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK: „Nem volt szép, inkább küzdelmes meccs volt, viszont annál hasznosabb, mert elvittük a három pontot. Nem játszottunk jól, aztán a kiállításokkal magunkra húztuk a Dunaújváros együttesét, és nem tudtunk erről az útról, csak néha leszállni. A meccs végén emiatt volt lehetősége a DAB-nak a felzárkózásra, vagy akár az egyenlítésre is, húsz perc emberhátrányunk volt, ami megengedhetetlen, s bár ezt most megúsztuk, nem engedhetjük meg ezt magunknak. Nem találtuk ma a meccs ritmusát.”