Az FTC idegenben is legyőzte a Sportklubot

2022.11.28. 19:57 |

A legutóbbi kiírás döntőseinek szezonbeli első meccsét behúzták hazai jégen a zöld-fehérek, most vendégként is legyűrték a címvédőt.

A hazaiak kapujában Adorján, a vendégeknél Arany kapott lehetőséget. Három és fél percnyi játék után a ferencvárosiak megszerezték a vezetést, miután Kestilä üresen maradt a hazai kapu közelében, ezt góllal büntette a finn légiós (0-1). Két perc múlva jött a hazai válasz, a Sportklub megnyomott egy cserét, Casaneanu közelről megszerezte szezonbeli első Erste ligás gólját (1-1). A jó tempójú találkozó folytatásában a hazaiaknak volt több próbálkozása. A nyitó harmad közepén Sailio kiugrott, ám szólója végén ütközött a kapussal, ezért kisbüntetést kapott. A csíkiak az emberelőnyben eleinte jól járatták a korongot, aztán később védekezésre is kényszerültek. Később a zöld-fehérek is játszhattak öt a négy ellen, nem tudtak érdemben felállni. A játékrész végén Rokaly Norbert révén közel járt a fordításhoz a címvédő, de Arany bravúrral védett.

A második húsz perc elején túl sok ferencvárosi volt a jégen, így emberelőnybe került a Sportklub, a speciális játékhelyzet két gólt hozott. Előbb Kestilä megugrott, a szólóját hiába védte Adorján, Kulmalához került a korong, akinek a passzát Kestilä gólra váltotta (1-2). Csak 17 másodperc telt el az egyenlítésig, Kubát volt eredményes (2-2). Pár percre rá újra öt a négy ellen támadhattak a csíkiak, sőt 68 másodpercnyi dupla fór várt rájuk, ekkor Tom Coolen időt kért. Az edzői kérést gyorsan megvalósították a kék-fehérek, Szkacskov talált be a vert helyzetben lévő Aranynak (3-2). A szimpla fór majdnem hozott egy újabb emberhátrányos Fradi-gólt, de Kestilä lövése a kapuvason csattant. A harmad első ferencvárosi előnye sikerrel zárult, Sailio egyenlített közelről (3-3). Szinte azonnal ki is ült egy vendég játékos a büntetőpadra, és ebben a csíki fórban is volt egy veszélyes FTC-kontra.

A záró felvonásból hat perc telt el, amikor Részegh Zsolt gáncsolásért, Low színészkedésért pihenhetett. A négy a négy elleni helyzet nem hozott gólt, ahogyan a kiegészülés után is remekeltek a védelmek. Egészen az 53. percig, amikor a hazaiak megtorpantak Sofron vélt elgáncsolásánál, a játék továbbfolyt, Hrabal pedig újra vezetéshez juttatta az FTC-Telekomot (3-4). A Sportklub próbált megint egyenlíteni, ám pontatlanul játszottak, Adorjánt is csak nehezen, 50 másodperccel a vége előtt tudták levinni. Tóth Adrián üres kapus gólt lőhetett volna, de lövését blokkolta az egyik csíki.

Az FTC-Telekom 4-3-ra nyert, sikerrel zárta erdélyi túráját, pénteken a FEHA19-et fogadja. A Sportklub csütörtökön Dunaújvárosban indítja magyarországi utazását.

Nyilatkozatok

Tom Coolen, vezetőedző, Sportklub Csíkszereda: "Az első és második harmadban, úgy gondolom, hogy igazán jól játszottunk. Nem tetszett a harmadik játékrész, 3-3 volt az állás, amikor túl sokszor veszítettünk korongot, és a harmadik játékrészben az ellenfél is kicsivel jobban játszott. Túl sok hibát vétettünk az utolsó játékrészben, túl sok korongvesztésünk volt, sokszor odaadtuk nekik, egyenesen az ütőjükre passzolva, ezért úgy érzem megérdemelték ezt az eredményt. Azt gondolom, hogy 4 meccset 5-6 este lejátszani, ez túl nagy meccsterhelés. Értem én, hogy két bajnokságban kell játszanunk, de a hokivilágban sehol sem játszanak 4 meccset 6 nap alatt. Mindenestre úgy kellett volna játszanunk 60 percen át, ahogyan az első két harmadban, és akkor megnyerhettük volna a ma esti összecsapást. Jobbnak kell lennünk."

Fodor Szabolcs, vezetőedző, Ferencvárosi TC: "Egy jó jégkorong mérkőzéshez mindig két csapat szükséges. A mai meccsen ez adott volt, két nagyon jó csapat játszott egymás ellen, pörgős mérkőzést. Nagyon örülünk, hogy sikerült nyernünk, mert úgy gondolom, a székely túrán már egyre jobbak voltunk. Az előző időkben nem állt össze úgy a csapat, ahogy szerettük volna, nagyon keményen dolgoztuk, hogy ez meglegyen. Az előző két meccsen még nem jöttek úgy a pontok, ahogy szerettük volna, de szerencsére ez itt most összejött. Le a kalappal a srácok előtt, mert nagyon keményen megdolgoztak ezért a 3 pontért, és úgy gondolom, hogy 5 az 5 ellen jobbak is voltunk, több helyzetünk volt, mint a Csíkszeredának, mely nagyon jó emberelőnyös csapat volt, kihasználták a helyzeteiket, de azt gondolom, hogy nagyon keményen megdolgoztunk ezért a győzelemért, és meg is érdemeltük."