Az FTC győzelmi sorozata él tovább

2021.01.19. 23:42 |

Az éllovas FTC-Telekom biztosan nyerte meg a Csíkszereda elleni rangadót. A Brassó másodszor is legyőzte a Titánokat, míg a Dunaújvárosban szétlövésben múlta felül a Gyergyót.

FTC-Telekom–Sport Club Csíkszereda 7-3 (3-1, 3-0, 1-2)

A rangadón a hazaiaknál Pavuk nem játszott, de Tóth Gergely visszatért, míg a Sportklubban Loginov helyett Wishart szerepelt.

Jó tempót diktáltak a csapatok, mindkét oldalon voltak helyzetek, és az első gólt az FTC szerezte, hét perc után Nagy Gergő ért bele Hodgman lövésébe. A Fradi első emberelőnyével is élni tudott, Ellerby távoli lövését nem tudta hárítani Szamankov. Sőt, a vendégek kapusa másfél perccel később is tehetetlen volt, Tóth Adrián okos passzát az egyedül maradt Németh lőtte be. A Csíkszereda időt kért és kapust cserélt, érkezett László Arnold. Mutattak is életjeleket a szeredaiak, és végül Láday lövése Arany lába között a hálóba került, így a 17. percben összejött a szépítés.

A Csíkszereda emberelőnyben kezdte a második felvonást, ám a hazaiak növelték vezetésüket, Karmeniemi talált be. Bíró kapott 2+2 percet, de ezzel nem élt az FTC, ám a következő kiállítással már igen, a kijátszott akciót Kóger fejezte be közelről. És itt még nem volt vége a zöld-fehér hengernek, Hodgman szép csel után fonákkal emelte be a hatodik gólt. A harmad végén Sarcia és Tousignant vezette le bunyóval a feszültséget.

Az FTC a 45. percben tovább növelte a különbséget, Hajós is betalált. Erre viszonylag gyorsan válaszolt a Csíkszereda, emberelőnyben Taratuhin érkezett jól. Az utolsó tíz percben a vendégek próbáltak még közelebb zárkózni, ez Wishartnak sikerült is, de a Ferencváros így is fölényesen és magabiztosan győzött.

Az éllovas csütörtökön az Opten Vasast fogadja, míg a Csíkszereda Újpestre látogat.

NyilatkozatDunaújvárosi Acélbikák-Gyergyói Hoki Klub 5-4 (0-1, 3-2, 1-1, 0-0, 1-0) – szétlövéssel

A vendégeknél visszatért Cooke a kapuba. Felváltva jöttek a kiállítások, végül a 16. percben, éppen a hazaiak kiegészülése után szerezte meg a vezetést az aktívabban játszó Gyergyónak Podlipnik. A második harmad áthúzódó hazai fórral indult, és Mazurek egyenlített is. A forgatókönyv végig ez maradt ebben a játékrészben: a GYHK ismét vezetéshez jutott, az Acélbikák pedig rendre válaszoltak. Koskiranta emberhátrányban szerzett gólját fórban Dansereau egyenlítette ki, majd Csergő találatára Szappanos felelt az utolsó percben.

Sőt, a DAB a 47. percben először vezetett is, Turcotte volt eredményes. Ez a harmad rengeteg lövést hozott, a vendégek jóval többször próbálkoztak, és Troncinsky révén sikerült is egyenlíteniük.

A ráadásban sem unatkoztak a kapusok, de Bacashihua és Cooke és remekül védett, így jöhettek a büntetők. A szétlövést St. Pierre góljával az újvárosiak nyerték, így két pontot otthon tartottak.

A DAB így egy ponttal van lemaradva a Vasas és néggyel a Titánok mögött, a GYHK pedig hetedik. A székelyek csütörtökön a MAC HKB-hoz látogatnak, míg a Dunaújváros szombaton játszik a Vasassal.

Nyilatkozat

Borbás Gergely, másodedző, Dunaújváros: „Az elmúlt meccseket eltemettük, nem foglalkozunk már vele. A srácok a mérkőzés előtt megígérték, hogy bármi történjen is, küzdeni fognak és ezt be is bizonyították. Megvoltak persze a hibáink, mennünk is kellett az eredmény után, de amit a srácok megígértek, azt most be is tartották és a jelenlegi helyzetünkben nagyon örülnünk kell a két pontnak is.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyó: „Ha jól számolom, már a hetedik meccsünket veszítettük el büntetőkkel, pedig már gyakoroljuk is edzéseken… Amiért nagyon bosszús vagyok, az az, hogy amit a harmadik harmadban és az elsőben csináltunk, azt kellett volna a másodikban is, s akkor ez a meccs hozható lett volna. Most tudtunk gólokat lőni, emberelőnyben is, szép gólokat szereztünk, de a visszafele munkánk az trehány volt, felelőtlen, s ebből az ellenfél rendkívül veszélyes csatárai gólokat is tudtak szerezni, pedig külön felhívtuk rá a figyelmet, hogy a védekezésünk legyen ugyanolyan feszes, mint két napja Debrecenben. Mentálisan kell javulnunk ahhoz, hogy a jégkorongnak a kevésbé látványos és kényelmes részeiben is kihozzuk magunkból a maximumot.”

Titánok-Corona Brasov Wolves 2-5 (1-4, 0-1, 1-0)

A hétfői meccsel szemben ezúttal a vendégek gyorsan vezetéshez jutottak, az első emberelőnyből Boriszenko volt eredményes a második percben. Egy bő fél percig kettős fórban is támadhattak a Titánok, ám ebből még nem sikerült egyenlíteni, de a 9. percbben, egyenlő látszámnál Dobmayer betalált. Egy perccel később viszont megint a brassóiak örülhettek, Boriszenko volt ismét a gólszerző. Erre még Tranca és Molnár Zsombor is lőtt egyet az első harmadban, így már húsz perc után kialakult a hétfői eredmény.

A folytatásban sem volt lőttek kevesebbet a csapatok, de kapusok jobban védtek. A Corona a39. percben Dame-Malka révén növelte az előnyét, és végül az 52. percben Almási tudott kozmetikázni az eredményen, de újabb gól nem esett.
A Brassó így beérte a DEAC-ot, és csütörtökön éppen Debrecenben zárja magyarországi túráját, A Titánok szombaton az UTE-t fogadják.

Nyilatkozat

Kasper Vuorinen, vezetőedző, Titánok: „Egy ilyen jó ellenfél ellen 60 percig stabilan kell játszani. Mindenki láthatta, voltak jó periódusaink, de ezek csak rövid ideig, és nem 60 percig tartottak. Az ellenfelünk éppen ezért érdemelt meg két győzelmet is. Most tanulnunk kell a két mérkőzésből, az elkerülhető hibákról. Mindig vannak hibák, és ezt a tényt el is fogadjuk, de vannak olyanok, amik elkerülhetőek. Egy kicsit jobban kell együtt dolgoznunk, támogatni egymást, és így egyszerűbb lesz. Nem kell kettő az egy ellen, vagy kettő a három elleni párharcokban játszanunk, vagy van, amikor hirtelen három a kettő ellen vagy négy a három ellen támad az ellenfél, ekkor könnyebb úgy játszani, ha segítjük egymást. A harmadik harmadban már láttunk erre jó példákat.”

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „Jól kezdtünk az első harmadban. Egy fiatal, technikás csapat volt az ellenfelünk, de be tudtuk szorítani őket. 5-1-es vezetésnél kicsit kiengedtünk a harmadik harmadban, hagytuk, hogy többször fölénk kerekedjenek. Az ilyen csapatok pedig nem adják fel, ebből pedig tanulhatunk is. Azzal a céllal jöttünk ide, hogy a két mérkőzésen hat pontot szerezzünk, és így is tettünk.”