Az első meccs a Csíkszeredáé

2019.03.26. 21:37 |
A lendületes játszó Csíkszeredai Sportklub 7-3-ra nyert az FTC-Telekom ellen az Erste Liga döntőjének első felvonásán.

FTC-Telekom - Sport Club Csíkszereda 3-7 (1-2, 2-3, 0-2)

Teltház előtt, remek hangulatban kezdődött az Erste Liga döntőjének első meccse Pesterzsébeten. Mindkét szurkolótábor kitett magáért, és ennek megfelelően kezdtek a csapatok is, lüktető volt a játék, oda-vissza hokival, sok ütközéssel. Az FTC dolgozta ki az első helyzetet, majd a másik oldalon Becze tesztelte Aranyt. Aztán a következő helyzetét már gólra váltotta a válogatott csatár: a 6. percben egy jó ütemű kiugratással egyedül mehetett a kapura, és nem hibázott - vezetett a Csíkszereda.

A vendégek egy perc múlva megduplázták az előnyüket: Valchar érkezett jól a kapu elé Rokaly Szilárd passzára, és kapásból szerzett gólt. Az őrült tempó nem lankadt, és a Fradi másfél perc múlva szépített: egy kapu előtti kavarodás végén Pavuk tuszkolta be a korongot. A hazaiak maradtak támadásban, és ez nem változott akkor sem, amikor négy a négy ellen folytatódott a játék Perrier és Taratuhin büntetése miatt. Nagy Gergő került ziccerbe, de nem tudott egyenlteni, aztán Arany védte szépen Krasznoszlobodcev helyzetét. Lundström védései is kellettek, hogy ne változzon az eredmény, míg a hazai kapunál Perrier önfeláldozó bevetődéssel blokkolt. Az első harmad után egygólos előnyben volt tehát a lendületes Csíkszereda.

A második játékrész elején nem tudták ugyanezt az őrült tempót hozni a csapatok, ám némileg a semmiből az FTC egyenlíteni tudott a 23. percben Roczanov góljával. Ettől lendületbe jöttek a hazaiak, és fölényt alakítottak ki. Előbb Walls került nagy helyzetbe, majd a 25. percben Pavuk éles szögből elért találata után már a Fradi vezetett. Sokáig azonban nem örülhettek: a középkezdés után szinte rögtön Bíró Tamás egyenlített úgy, hogy a korong Rafajról került a kapuba. Pontosan egy perccel később pedig már újra a Csíkszereda vezetett, miután Gecse kékvonalas lövése elment az ütők mellett, becsapva Aranyt is. És itt még nem volt vége: Pavuk kiállítását kivédekezték a zöld-fehérek, de utána Rokaly kapu mögüli passza szabadon találta Sulakovot, aki közelről betalált. A 29. percben, 5-3-as vendég előnynél Fodor Szabolcs kapust cserélt, Arany helyett Pleszkán állt be, aki biztos védésekkel mutatkozott be. Az FTC próbált váltani, de nem találta a ritmust, a helyzetek kevés veszélyt rejtettek magukban.

Egy áthúzódó kiállítás miatt emberelőnyben kezdte az utolsó harmadot a Fradi, de a Csíkszereda jól védekezett. A hazaiak próbálkoztak, ám a Sportklub kontrái is veszélyesek voltak. Az FTC egymás után kétszer is hátrányba került, majd Valchar is kiállítást kapott, és végül öt a négy ellen a hazaiaknak voltak nagyobb lehetőségeik, főleg távolról Perrier és Rantanen révén.

Az 52. percben a Csíkszereda tovább növelte az előnyét, Papp Szabolcs is betalált Becze passzából. A Fradi igyekezett, de a játék nem volt pontos, a kapu előtt sokat hibáztak. Amikor pedig betaláltak a hazaiak, azt végül magas bot miatt nem adták meg videózás után. Az 58. percben még egy halvány reménysugár felcsillant, Taratuhin kiállítása után a kapust lehozva 6 a 4 ellen támadtak a zöld-fehérek, de egy korongvesztés után Részegh Tamás üreskapus góllal lezárta a meccset.

A négy győzelemig tartó párharc szerda este Pesterzsébeten folytatódik - a mérkőzés 20 órakor kezdődik, és az M4 Sport is közvetíti.

Nyilatkozatok

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC: "Míg az ellenfél 100 százalékos intenzitással sprintelt, mi mintha bokáig érő homokban próbáltunk volna futni. Sok volt a kilenc nap meccs nélkül, reméljük, hogy később kifizetődik a pihentségünk. Gondolkodásban gyorsabb volt a Csíkszereda és lendületesebben játszott, mi pedig nem tudtuk a ránk jellemző gyors hokit nyújtani. Szintén jellemző ránk, hogy kevés gólt kapunk, de ezúttal gyermeteg hibákat követtünk, és lendületből a Csíkszereda átszaladt rajtunk. Reméljük, hogy a holnapi meccset már másként tudjuk kezdeni."

Becze Tihamér, Csíkszereda: “Nehéz meccsen vagyunk túl, bár kicsit nehezebbre számítottunk,  nem azt játszotta a Fradi, amit vártunk tőle. Ez szerdára változni fog. Megtettük az első lépcsőt, de megyünk tovább.”

(Fotó: Micheller Szilvia/Fradi.hu)