A Tüskecsarnokban nyert a Dunaújváros

2019.02.11. 22:56 |
Az edzőváltás óta, már három meccse hibátlan a DAB mérlege az Erste Liga középszakaszának alsóházában. A Vasas kétgólos hátrányból állt fel a Gyergyó ellen, de végül Vorobjev klasszisa döntött.

Hokiklub Budapest-Dunaújvárosi Acélbikák 3-6 (1-2, 1-3, 1-1)

A hétfő esti tévés meccsen a vendégek a 68. másodpercben előnybe kerültek Tóth Gergely gólja után, ám két perccel később Vajda Zsolt kihasznált egy védelmi hibát, és ezzel egyenlített a Hokiklub. Lendületesen játszott mindkét gárda, a kapusoknak volt dolguk bőven. A kiállítások miatt 4 a 3 ellen is támadhatott a hazai csapat, de ez nem hozott gólt. Aztán a DAB-nak voltak nagyobb helyzetei, és a 16. percben Dubek Vladimir ismét vezetéshez juttatta a csapatot.

A második harmadban még több volt a lövés, és az újvárosiak tudták növelni a különbséget. Dubek ezúttal egy szóló végén talált be, aztán Hüffner Adrián távoli lövésébe Jooan Huovinen ért bele jól, becsapva Hajek Márkot. A 39. percben a 17 éves Barna Dávid megszerezte első Erste Liga-gólját, így már 5-1-re vezettek az Acélbikák. Az utolsó percben Izsák Róbert faragott a hátrányon egy szépen kijátszott támadás végén.

Az utolsó harmad elején emberelőnybe került a Hokiklub, és ezzel Köllő Roland remek góljával élni is tudott. A hazaiak a kétgólos hátrányban nagy erőkkel támadtak, ám az újabb fórt már nem tudták kihasználni, sőt, Martin Saluga emberhátrányban szerzett gólt.

Ez volt a két csapat idénybeli ötödik összecsapása a sorozatban, mindannyiszor az Acélbikák ünnepelhettek. A mostani siker fontos volt a rájátszásba jutás érdekében. Amióta újra Borbás Gergely irányítja a DAB-ot, a csapat még nem kapott ki.

Gyergyói HK–Schiller-Vasas HC 3-2 (1-0, 1-1, 0-1, 1-0) - hosszabbítás után

A remek formában lévő Pavel Vorobjev góljával 56 másodperc után előnybe került a Gyergyó, majd a folytatásban is fölényben játszott, ám újabb gól nem született az első harmadban. A 35. percben Daradics Csaba duplázta meg a hazaiak előnyét egy kipattanó értékesítésével, ám bő egy perccel később Bödök Bence szépített közelről. A 43. percben az egyenlítés is összejött az egyre bátrabban játszó Vasasnak, ismét csak Bödök révén. Az utolsó tíz percre Tóth Balázs állt be a vendégek kapujában, mert Koitmaa megsérült.

A rendes játékidő már nem hozott gólt, így jöhetett a hosszabbítás, amely 40 másodpercig tartott: Vorobjev betalált a szóló végén.