A Titánok megszorongatták a Csíkszeredát

2020.01.11. 23:14 |
Kétszer is vezetett két góllal a Fehérvár az éllovas ellen, de végül nyert a Sportklub. Az FTC és az UTE is tökéletes erdélyi túrát zárt az Erste Ligában.

Fehérvári Titánok-Sport Club Csíkszereda 4-8 (3-1, 1-4, 0-3)Remekül kezdtek a hazaiak, és egy kettős, majd egy sima fórt értékesítve elléptek hat perc után. Mindkét találatot Campbell szerezte. A Csíkszereda is emberelőnyből szépített, de hamarosan újra kettős fórban támadhatott a Fehérvár, és Madácsi villámgyorsan élt is a lehetőséggel. Az utolsó perceket megnyomta az éllovas, de nem változott az állás.

A második harmadban a vendégek beszorították ellenfelüket, de a Fehérvár jó védekezéssel tartotta magát. A hazaiaknak is akadt helyzetük, Zion a kapuvasat találta el. A 29. percben Bíró Tamás vette be Gyenes kapuját, de az egyenlítés nem jött össze. Sőt, kijött a szorításból a Fehérvár, és Madácsi passzát Vincze Gergő lőtte be, így újra kettő volt a különbség. Nem sokáig: egy percen belül Győrfy talált be, majd Kuljas és Gecse is, így fordított a Sportklub.

A Csíkszereda az utolsó harmad elején növelte vezetését Pyett révén, és erre már nem volt válasza a Titánoknak. Fórból még Shalla és Becze is eredményes volt, így a végén fölényesen nyert a listavezető.

Nyilatkozat

Corona Brasov–FTC-Telekom 3-4 (1-1, 1-2, 1-1)Mindegyik harmadban a brassóiak próbálkoztak némileg többször, de szinte végig a vendégek vezettek. A Fradi Tóth Richárd révén már a második percben kihasznált egy fórt. A harad végén aztán Boriszenko egyenlített. Öt másodperc volt hátra, amikor Carlson és Tóth Gergő akaszkodott össze, 5 perc+véglegest kaptak mindketten.

A zöld-fehérek a második felvonás elején elléptek, előbb Switzer, majd Nagy Gergő talált be. Fowlie előbb büntetést kapott, majd ahogy visszatért, közelebb hozta csapatát. A folytatás is a kiállításokról szólt, de egyik csapat sem tudott élni ezekkel.

Az utolsó harmad sem múlt el bunyó nélkül, Armstrong és Juusela mehetett az öltözőbe idő előtt. A Fradi Hajós révén tudta növelni a vezetést, és sokáig tartotta is. A Brassó az utolsó két percre levitte kapusát, és Franko be is talált, de másra már nem volt ereje a hazaiaknak.

Az FTC ezzel hat ponttal zárta túráját, és bebiztosította a második helyet. A Brassónak pedig még hátrafelé is kell néznie, a DEAC és a DAB is megelőzheti.

Nyilatkozat

Ondrej Rusnak, másodedző, Brassó: „Jó meccs volt, mindkét csapat keményen játszott. Elismerés jár a srácoknak, egész meccsen mindent beleadtak, koncentráltak, de három védőnk hiányzott. Az utolsó harmad csatároknak kellett a védelemben szerepelniük, és jól is megoldották. Nem voltunk szerencsések, közel jártunk asz utolsó harmadban, de ez nem volt elég a győzelemhez.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC: „Hajtós meccs volt, jó hokival, mindkét csapat a legjobbját nyújtotta. Szórakoztató volt a szurkolók számára is. Keményen harcoltunk, még úgy, hogy néhány játékosunk hiányzik, de küzdöttünk és nyertünk.”

Gyergyói HK-UTE 2-3 (0-1, 0-1, 2-1)

Az UTE folytatta remek szériáját, és sorozatban harmadik győzelmét aratva bebetonozta a hatodik helyét.

Az első harmadban Benk, a másodikban Pance volt eredményes, utóbbi fórból. A Gyergyó úgy nem tudott betalálni ekkor, hogy 34 lövéssel kínálta meg Duscheket, míg az UTE nyolc lövésből kettőt gólra váltott.

Az utolsó felvonás elején bő öt perc alatt egyenlítettek a hazaiak Benedek és Pesztunov góljával. Az UTE azonban nem zuhant össze, és Benk újabb találatával ismét előbe került. A folytatásban kétszer is négy a négy ellen játszottak a felek, majd a Gyergyó levitte a kapusát, de újabb gól nem esett.