A Titánok legyőzték az UTE-t

2022.01.07. 22:07 |

A fehérvári csapat pontszámban utolérte a tizedik Acélbikákat. Az FTC szétlövésben verte a DVTK-t, a MAC HKB elveszítette első erdélyi meccsét.

FTC-Telekom - DVTK Jegesmedvék 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0) - szétlövés után

Vojtkó góljára Kulmala válaszolt fórban az első harmadban, majd újra a finn születésű csatár talált be. A DVTK kettős fórban támadhatott, bár másodperccel az első kiállítás lejárta után egyenlített Wehrs az 52. percben. A folytatás és a hosszabbítás nem hozott újabb gólt, a szétlövés során csak Nagy Gergő és Somogyi volt eredményes, így a plusz pontot a zöld-fehérek szerezték meg.

Nyilatkozat

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Nagyon fontos volt, hogy két vesztes meccs után tudtunk végre győzni. Két harmadig nagyon jól játszottunk. Meglehetett volna a meccs hamarabb, nagyobb különbséget is ki tudtunk volna dolgozni. Voltak helyzeteink hozzá az első két harmadban, talán le is zárhattuk volna a meccset, sokkal többet lőttünk kapura, sokkal több helyzetünk volt, sokkal többet birtokoltuk a korongot az első 40 percben. Aztán a harmadik harmadban szétesett a játékunk, össze-vissza rohangáltunk, nem azt játszottuk, amit kell. De bízom abban, hogy ez azért lehet, mert egy picit fáradtabbak vagyunk. Nagyon erőltetett menetben vagyunk, annak közepén volt sok sérültünk meg betegünk. nem tudtunk négy sorral játszani, nagyon sok jégidejük volt a srácoknak, és ez lehet, hogy egy picit visszaütött az utolsó 20 percben. Ha tényleg így van, akkor örülünk, mert most van két napjuk, hogy pihenjenek. Szóval remélem, hogy csak a fáradtságról van szó, és akkor majd újult erővel tudunk készülni az erdélyi túrára.” 

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: „Mindenképpen félig tele van a pohár. Elég szűkös a keretünk, és nem voltunk túl elkényesztetve ebből a szempontból. Az volt a tervünk, hogy minél közelebb tartsuk magunkat a Fradihoz eredményben, illetve játékban, és akkor majd meglátjuk, hogy az mire lesz elég. Az idő majd nekünk fog ebben az esetben dolgozni és legyünk türelmesek. Ezt sikerült be is tartani, ennek az eredménye vagy a jutalma az egy pont. A büntetőlövésekben jobb volt a Ferencváros.”

Titánok-UTE 4-3 (1-1, 1-1, 2-1)

Fordulatosan alakult az első két harmad, először a fehérváriak vezettek, majd aztán az UTE, de rendre jött az egyenlítés. Az utolsó felvonás elején, majd az 56. percben is gólra váltottak egy fórt a Titánok, erre viszont már csak egy újpesti gól érkezett. A hajrában kapuslehozatallal is megpróbálkoztak a vendégek, de nem jártak sikerrel.

A fehérvári csapat pontszámban beérte a Dunaújvárost a tabellán, ám rosszabb gólkülönbsége miatt maradt az utolsó helyen. Az UTE öt siker után kapott ki.

Nyilatkozat

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, Titánok: „A kulcs a győzelemhez a kapusunk volt, lenyűgöző teljesítmény nyújtott. Mindemellett a játéktervünket is kifogástalanul végrehajtottuk. Most kezdődik számunkra a nagy menetelés, mivel szeretnénk a liga tíz legjobb csapata közé kerülni. Nekünk most kezdődik a rájátszás, és most egy nagy lépéssel kerültünk közelebb a célunkhoz. Beszéltünk erről és a srácok remekül reagáltak rá. Az első hazai Újpest elleni meccsen szerencsénk volt, de a mait teljesen megérdemeltük. Ma kemények voltunk, a teljes hatvan percben egymásért játszottunk, blokkoltunk és párharcokat nyertünk. Minden tiszteletem az Újpesté, nagyon jó csapatuk van, de úgy gondolom, hogy ma megérdemeltük ezt a három pontot.”

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: „Nem tehetjük meg senki ellen, hogy csak helyenként játszunk jól. Mindenki ellen maximumot kell nyújtani. Nem mondanám, hogy nem voltunk itt fejben, inkább valami mindig hiányzott a végén. Keveset lőttünk kapura, azokat is mellé vagy fölé. Sok jó dolog nem születik abból, ha nem találjuk el a kaput. Nem úgy jöttünk ki a harmadik harmadra, ahogyan terveztük, addig jól ment a hátrányos védekezés, akkor viszont befuccsolt teljesen. A végén feltettünk mindent egy lapra, és közel voltunk ahhoz, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe, de nem sikerült. Azt kaptuk, amit megérdemeltünk.”

Brasov Wolves-MAC HKB Újbuda 5-2 (2-0, 2-1, 1-1)

A brassóiak negyedóra alatt kétgólos előnyre tettek szert. A MAC HKB szépített Tóth Richárd révén, de a hazaiak gyorsan válaszoltak, majd tovább növelték a különbséget. Valchar mestermármast szerzett.

Nyilatkozat

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „Nem olyan meccs volt, amit edzőként szeretnék, túl nyílt volt. Az ellenfél gyorsan jutott át rajtunk, szép gólokat szerzett, de megtaláltuk a módját, hogy győzzünk. Az emberelőnyünk jól működött. A három pont nagyon jól jön a tabellán.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, MAC HKB: „A legrosszabb negyven percünket nyújtottuk. Nem akarok kifogásokat keresni, mert bár a miénk a második legfiatalabb csapat a ligában, többet vártam. Túl sok buta hibát követtünk el. A Brassó megérdemelten nyert.”