A szezon első derbije következik

2020.11.15. 08:00 |

Két meccset is rendeznek a Tüskecsarnokban vasárnap.

Két hónapot kellett várni az első derbire az idei szezonban. Az FTC-Telekom és az UTE rendre szoros és parázs csatákat játszik egymással, vélhetően nem lesz ez másként most sem.

Tavaly az alapszakaszban háromszor győzött a Fradi, kétszer hosszabbítás után, egyszer pedig az UTE. Valamennyi meccsen csak egy gól döntött. Az elődöntőben is összecsapott a két együttes, a zöld-fehérek kettőt nyertek, majd a járvány miatt beszüntették a szezont. A Ferencváros közel öt éve nem kapott ki hazai pályán nagy riválisától.

A mostani szezonban a zöld-fehérek legutóbbi négy mérkőzésüket megnyerték, így jobb formában vannak, igaz, kétszer ráadásban diadalmaskodtak. Az újpestiek szereplése viszont hektikus, legutóbbi négy meccsükből csak egyet nyertek meg, ám akkor a listavezető MAC HKB-t verték, utána viszont nagy zakóba szaladtak bele Debrecenben. Lassan mindkét együttes hiányzói visszatérhetnek, így van rá esély, hogy a legereősebb keretek csapjanak össze.

A derbi 14.15-kor kezdődik, az M4 Sport+ élőben közvetíti.

A másik meccsen az éllovas MAC HKB fogadja a Dunaújvárost. A két együttes három héttel ezelőtt is találkozott, akkor az Acélbikák otthonában 5-4-re nyert a fővárosi csapat. A MAC HKB a nemzetközi szünet óta először lép jégre, így pihentebb lehet. A DAB szerdán izgalmas találkozón kapott ki a DEAC-tól, és továbbra is első rendes játékidős győzelmére hajt.

A találkozó 19 órakor kezdődik, az Erste Liga TV oldalán lehet megtekinteni.