A Sportklub újabb vereséget szenvedett az UTE otthonában

2023.01.22. 20:23 |

A címvédő a szeptemberi bukása után januárban is kikapott az Újpesttől.

Hazai oldalon bőven akadtak hiányzók: Virág Csaba Just, Németh, Henttonen, Kovács és Sági játékát volt kénytelen nélkülözni, míg a vendégeknél Becze és Láday sem húzott szerelést. A kapukban Rajna és Adorján kezdtek. A találkozó Rajna védéseivel indult, a túloldalon Pereszunko veszélyeztetett. Az 5. percben Sofron ugrott ki szólóban, majd fektette el szépen Rajnát, de a ketrec mellé húzta a játékszert. Majd egy kapu mögötti passzváltást követően Simon került helyzetbe, Adorján résen volt. Éledezett az Újpest, Madácsi szúrt bele fonákkal egy élesen belőtt keresztpasszba, de egyelőre nem találták góllövő-ütőjüket a csapatok. A harmad derekán az Újpest veszélyeztetett többet, a gólhoz mégis Sofronék álltak közelebb egy csilingelő kapuvas révén.

A középső etap vendég nyomással indult, majd Jekunen gondolt egy merészet s viharzott be egyedül a támadó harmadba, távolról eleresztett rakétája pedig kipókhálózta a bal felsőt (1-0). Nem kellett sokat várni a következő UTE-gólra: a 27. percben Rokaly kiállítását követően egyből felállt a lilák speciális egysége, Pereszunko Kiss Dánielhez címzett átadását követően a válogatott hátvéd távoli bombáját mintha zsinóron húzták volna be a jobb alsóba (2-0). Kicsivel több mint 3 minutumot kellett várni az erdélyiek szépítő találatára: Sofron egy remek kiugratást követően gyorsított rá Rajnára, s mikor a ketrechez közel ért, a válogatott támadó ütemtelenül, egy lezser mozdulattal a kapus mozgásával ellentétes irányúan a gólvonalon túlra juttatta a korongot (2-1). A 35. percben Simon Péter szenvedett sajnálatos vállsérülést, így a lilák mínusz egy emberrel fejezték be az összecsapást. Nem zavarta meg a kényszerszünet az Újpestet: a harmad végé felé ugyan egy lövés még a vason csattant; 5 másodperccel a harmadzáró dudaszó előtt Shirley ért fel a kapu elé s várt ki a végletekig, mikor már mindenki elkönyvelte a lövés tényét, akkor a kanadai csatár húzott egy váratlant, s tette át a pakkot a hosszún várakozó Madácsihoz, aki nem hibázta el a ziccert (3-1).

A záró játékrészbeli szeredai nyomás a 47. percben Pokornyi-kiállítást eredményezett, Szkacskovék szépen tették-vették a pakkot, de maradt a 3-1. Állandósult a fullasztó vendég fölény, Kovácsék kontrákra rendezkedtek be. Az 55. percben Kubát kapott 2+2 perces büntetést, ezt követően Shirley dédelgette a pakkot a kapu mögött, majd centerezett Kovácshoz, aki közelről védhetetlenül a felsőbe zúdította a pakkot (4-1). Kubát második büntetése alatt is esett gól, de nem azon az oldalon, ahol a hazai szurkolók várták: Kiss maradt le Veselyről, a cseh légiós pedig fonákkal magabiztosan a hálóba lőtt (4-2).

Nyilatkozatok

Virág Csaba (vezetőedző, UTE): "Nem egyszerű egy olyan jó csapat ellen játszani, mint a Csíkszereda. Nem lehet elkerülni, hogy gólhelyzetbe kerüljenek, de limitálni a lehetőségeiknek a számát mindenképpen, és ez nekünk sikerült, valamint nagyszerű teljesítményt nyújtott a kapusunk, Rajna Miki is. Helyenként azért volt zavar a gépezetben, sokszor nem játszottunk okosan, többször szólóban mehetett az ellenfél támadni, ez nem tetszett, a munka és az energia, amit a jégre tettünk, az viszont nagyon is. Sok mindenben kell még fejlődnünk, nem lesz egyszerű a Fehérvár AV19 ellen játszani szombaton a Magyar Kupa négyes döntőjében, de az biztos, hogy a fiúk nagyon motiváltak lesznek." 

Tom Coolen (vezetőedző, SC Csíkszereda): "Angolul is létezik az a mondás, hogy a fején kell találni a szöget, de mi szinte az egész meccs alatt csak a szög mellé ütögettünk. Rengeteg gólszerzési lehetőségünk volt, de az Újpest kapusa remekül teljesített, mi pedig sokszor az üres kapuba sem tudtuk beütni a korongot. Az első harmadban hét vagy nyolc nagy helyzetet hagytunk ki, pedig ennek a játéknak a gólszerzés a lényege. A második harmad vége előtt öt másodperccel kaptuk meg a harmadik gólunkat, ami nem jött jókor, ráadásul az utolsó játékrészben szerintem nem volt jogos játékosunk, Kubát kiállítása, megkaptuk belőle a negyedik gólunkat, ez pedig eldöntötte a meccset, apró öröm, hogy utána mi is tudtunk szerezni még egy találatot. Összeségében annyi történt, hogy az UTE belőtte a helyzeteit, mi nem, ezzel ők szereztek nagy győzelmet, amihez gratulálok nekik."