A ráadásban nyert a Fradi

2020.09.27. 21:46 |

Schlekmann Márk négy gólt szerzett a MAC HKB Újbuda színeiben, de a címvédő FTC-Telekom a hosszabbításban nyerni tudott.

FTC-Telekom–MAC HKB Újbuda 5-4 (1-2, 2-1, 1-1, 1-0) – hosszabbítás után 

Közel ezer néző gyűlt össze a Tüskecsarnokban, és azt láthatták, hogy a zöld-fehéreknél pályára lépett az NHL-es Keaton Ellerby is. A Fradi első fórja még eredménytelenül ment le, de a MAC HKB élt a saját emberelőnyével, és a 4. percben Schlekmann Márk góljával előnybe került. Két perccel később ismét a 18 éves játékos volt eredményes, ismét fórban: higgadtan lőtt a kapuba. A Fradi nagy erőkkel támadott, és végül egy emberelőny hozta meg a szépítést: Nagy Gergő távolról bombázott Bálizs Bence lábai között a kapuba. A válogatott kapust a folytatásban is próbára tették, de jól védett.

A második harmad is nagy tempót hozott, és bő négy perc után Kulmala egyenlített közelről. Arany Gergelynek is volt dolga, ám amikor kellett, résen volt. Az FTC fölénye a 35. percben érett góllá, Tóth Gergely fonákkal talált be. Egy percen belül jött a válasz, Schlekmann a kontra végén a felső sarokba lőtt.

Az utolsó felvonás elején a Fradi nem tudott élni Schlekmann kiállításával, aztán viszont Karmeniemi ült ki, és a tinédzser ismét büntetett: saját kipattanóját kotorta be, negyedik góéjával újra előnyhöz juttatva a MAC HKB-t .Ezúttal a Fradi válaszára nem kellett sokat várni, 14 másodperc után Tóth Adrián finom átadását Nagy Gergő lőtte be. A folytatásban a címvédő kétszer is fórba került, de Bálizs védte a kísérleteket.

A ráadás 41 másodpercig tartott, Németh Attila lőtt be egy kipattanót. A Fradi így a pénteki hosszabbításos vereség után ezúttal a ráadásban nyert, a MAC HKB pedig először kapott ki az Erste Ligában.

A jövő héten mindkét csapat a Csíkszereda ellen folytatja: az FTC szerdán, a MAC HKB pedig pénteken látja vendégül a Sportklubot a Tüskecsarnokban.

Nyilatkozat