A hetedik meccs dönt

2019.03.08. 20:47 |
A Gyergyó 4-2-re verte a DEAC-ot, így 3-3-ra egyenlített az Erste Liga negyeddöntőjében.

Gyergyói HK-DEAC 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)

A vendég DEAC szerezte meg a vezetést Hugo Turcotte találatával a 6. percben, de a Gyergyóiak játéka feljavult, és a 14. percben össze is jött az egyenlítés: Elekes Darabont Hunor-Csaba estében lőtt a rövid felső sarokba. A hazaiak egyszer játszhattak emberelőnyben, de nem tudtak túljárni Hetényi eszén.

Az újabb gólra a második harmad feléig kellett várni, akkor Steen kapott remek indítást Bobcektől, és magabiztosan belőtte a helyzetet, így a hazaiak vezettek. A harmad végén a debreceniek kettős fórban támadhattak, majd már sima előnyben jött az egyenlítés: Turcotte kotort be közelről egy kipattanót.

Az utolsó harmadot lendületes játékkal kezdte a hazai csapat, és ennek meg is lett az eredménye: egy gyors támadás végén Pesztunov kihasználta, hogy a bekk elcsúszott, és jó ütemben megeresztett lövését Hetényi nem tudta hárítani. A gól után szinte azonnal fórba is került a Gyergyó, és bár sok lehetősége volt, nem tudta növelni a különbséget. A DEAC nagy erőkkel küzdött az egyenlítésért, és meg is dolgoztatták Gorjacsevszkijt, de a kapus jól teljesített. A meccs az 59. percben dőlt el, Vorobjev középről lőtt Hetényi botos keze mellé. Az utolsó percben még egy páros kiállítás történt, de gól már nem esett.

A Gyergyó így másodszor is egyenlített, és a továbbjutásról a hetedik meccs dönt majd vasárnap, immár Debrecenben.