A hét játékosai: Adorján Attila és Kiss Bence

2017.12.14. 21:32 |
A DVTK nagyszerű szezont fut, ezt mutatják az eredmények, az, hogy a csapat vezeti az Erste Ligát. A csapat sikereinek egyik titka a kapusok által nyújtott stabilitás. Az előző játékhéten mindkét kapus hozott egy kapott gól nélküli meccset, miközben negyven lövést kellett védeniük. Ketten együtt a 101 lövésből 100-at védtek, ezért választottuk Adorján Attilát és Kiss Bencét A hét játékosainak.

A két kapus közül Adorján Attila az idősebb, 21 éves. Csíkszeredán született, ahol végigjárt az utánpótlást, majd 2012-13-as idényben debütált a második csapatban a román ligában. Még egy szezon a Csíkszeredában töltött, majd Miskolcra költözött. Először az U20-as csapatban játszott, aztán a 2015-16-os idényben a bajnokságban is bemutatkozott. Azóta két bajnoki címet nyert, és reméli, hogy ezt egy harmadik követi.

Kiss Bence 1997-ben született Miskolcon, és a város jégkorong-csapatának utánpótlásában nevelkedett. Ahogy kapustársa, ő is a 2015-16-os szezonban mutatkozott be a felnőttek között. Az előző idényben Adorjánnal osztoztak a feladatokon, és a DVTK-t sorozatban harmadik bajnoki címéhez vezették.

Adorján Attila

Mi volt a titka annak, hogy ilyen jól ment a védés?

Kiemelném a védelmet, nemcsak a hátvédek, hanem a csatárok védekezőmunkáját is. Nem volt egyszerű, mert sokan hiányoztak, öt hátvéddel játszottuk le az előző meccseket, de aki maradt, mindent megtett. Külön dicséretet érdemelnek a védők, hogy ilyen terhelés mellett is el tudták végezni a feladatukat.

Milyen érzés volt visszatérni Csíkszeredára ellenfélként?

Szeretek otthon játszani, kicsit még mindig olyan, mintha hazai pályán szerepelnék. Csíkszeredán mindig jó a hangulat.

A DVTK nagyon jó szezont fut, elkaptátok a fonalat. Miben más ez az idény, mint a korábbiak?

A játékosállomány erősödött, és még jobban összeérett a brigád. Jó az edző felfogása, olyan mentalitással játszunk, amit sikerül jól kivitelezni. Nincs nagy titok, mindenki alázatos dolgozik napról napra azért, hogy előrejussunk.

Kiss Bence

Mitől működik ennyire jól ez a kapusduó?

Régóta ismerjük egymást, Attilával jó a kapcsolatunk a pályán és azon kívül is. Abban rejlik a sikerünk kulcsa, hogy tudjuk, egyikünk sem engedhet ki, mert a másik ott van a nyakában. Ettől fejlődünk folyamatosan, ezzel húzzuk előre egymást. Az edzéseken van rivalizálás köztünk, de ez nem hat ki a kapcsolatunkra.

Hogyan segítitek egymást?

Mindenben támogatjuk egymást. Mindig a pozitív dolgokat mondjuk egymásnak. Néha viccelődünk, de meccs előtt csak a játékra koncentrálunk. Megosztjuk egymással az észrevételeket, Farkas Tamással, a kapusedzővel kielemezzük a meccseket, és a találkozó közben is nézzük, hogy mit lehet kijavítani. Minden apróságra odafigyelünk, így próbáljuk a legtöbbet kihozni magunkból.

Farkas Tamás mit hoz a képletbe?

Mindennap edzünk, sokat videózunk, kielemezzük a meccseket kockáról kockára. Mindketten azon vagyunk, hogy egyre jobbak legyünk.