A hét játékosa: Wacey Rabbit

2019.11.29. 09:00 |

A Brassó az FTC-t és az UTE-t is legyőzte az előző játékhéten, ezzel feljött a második helyre. A két sikerből négy góllal és egy assziszttal vette ki a részét Wacey Rabbit, így ő lett a hét legjobbja.

Wacey Rabbit 1986-ban született az albertai Lethbridge-ben. Az AMHL-ben és a WHL-ben nevelkedett, a Vancouver Giantsszel 2007-ben Memorial Cupot nyert, a rájátszásban is remekelve. 2005-ben draftolta a Boston Bruins, de az NHL-ben nem tudott bemutatkozni. Az AHL-ben viszont 309 meccsen szerepelt, több csapatával is playoffba jutott.

2010-ben költözött először Európába, a Medvescsak Zagrebbel az EBEL-ben 53 meccsen 39 pontot szerzett. Visszatért egy évre Észak-Amerikában, aztán három év Norvégia következett, a Lörenskoggal kétszer is 1-es jobb pont/meccs mutatót hozott össze. 2015-ben továbbáll, és váratlan helyre került: a Nippon Paper Cranesszel az ázsiai ligába is belekóstolt. Innen az Alpesi Liga következett az olasz Pustertallal, majd a cseh Extraligában is szerepelt a Dukla Jihlavával. Az előző szezont az ECHL-ben töltötte, a Jaccksonville-ben 70 meccsen 60 pontot termelt. Nyáron elfogadta a Brassó ajánlatát, ahol gyorsan a csapat egyik legjobbja lett. Eddig 16 meccsen 21 pontnál tart. Már az első fordulóban meglőtte első gólját, és a legutóbbi négy találkozó mindegyikén szerzett pontot.