A hét játékosa: Valentyin Razumnyak

2023.01.03. 08:30 |

A DVTK Jegesmedvék csapata nyújtotta a legjobb teljesítményt az ünnepek körüli játékhéten, hiszen mind az öt meccsét megnyerte. A harmadik helyen álló együttesből kiemelkedett az orosz Valentyin Razumnyak játéka, aki öt góllal és két assziszttal járult hozzá a sikerekhez.

Valentyin Razumnyak 1996-ban született Magnyitogorszkban. A helyi hokifellegvárban, a Metallurgnál nevelkedett, majd juniorként a Tolpar Ufa játékosa lett. 2013-ban a KHL draft 21. helyén kelt el a játékjoga. A Szalavat Julajev színeiben három meccsen játszott az orosz ligában a 2015-2016-os idényben. Ezt követően a másodosztálynak számító VHL-ben játszott, több klubban is megfordult, a rájátszást is megjárva. Az előző szezont a fehérorosz ligában a Sahtyor Szoligorszkban töltötte, a 48 mérkőzésen 15 gólt és 10 gólpasszt jegyzett. A jó felépítésű csatár 2022 nyarán igazolt a DVTK Jegesmedvékhez, 35 pontnál jár 26 meccs után.

Remek formába lendült a csapat. Hogyan összegeznéd az elmúlt másfél hetet? A válogatott szünet után öt meccsünk volt, és sikerült mindet megnyerni. Úgy gondolom, hogy ez azt mutatja, hogy jó munkát végeztünk a szünet alatt. A stáb jól felkészített minket ezekre a meccsekre, és ugyan voltak hiányzóink, de a csapat összességében jól működött egy egységként. 

Mi a kiváló forma titka? A nyertes meccsek és a rangadók többsége most hazai pályán volt, ahol mindig nagyszerű játszani. Kiváló a hangulat a csarnokban, amikor ezer ember támogat téged, akkor az hatalmas erőt és érzelmi löketet ad. Ez nagy segítség ahhoz, hogy megnyerj egy hokimeccset. 

Öt gólt is szereztél az elmúlt másfél hétben. Melyik volt a kedvenc? Minden gólom nagyszerű érzéssel tölt el. Jó látni azt, hogy amikor a kapuba találok, az mennyi érzelmet és örömöt vált ki másokból. Kiemelni viszont nem tudnék egyet sem, mert minden gólom ugyanannyira fontos a csapat szempontjából.

Most vezeted a góllövőlistát. Mennyire fontosak az egyéni sikerek neked? Az a fontos számomra, hogy a rám bízott feladatot ellássam, és hasznos tagja legyek a csapatnak. A gólok és a pontok jönnek, ha jól működik a játékosok közötti kapcsolat. Az, hogy vezetem a góllövőlistát, annak köszönhető, hogy ez a kapcsolat nálunk remek. Hálás vagyok a társaimnak. 

Mit gondolsz a liga erősségéről, az erőviszonyokról? Úgy gondolom, hogy a liga színvonala jó. A szezon előtt sok olyan játékossal beszéltem, akik korábban játszottak itt és ők is hasonló véleményen vannak. Tavaly már szó volt arról, hogy csatlakozok a DVTK Jegesmedvékhez, ez akkor nem sikerült, de ezt követően figyelemmel kísértem a csapatot, sok mérkőzést megnéztem az interneten. Szóval a színvonallal tisztában voltam. Jelenleg a hoki a gyors, agresszív játék irányába megy el, a liga pedig követi ezt a trendet. A magyar hoki szintjét jól mutatja, hogy a válogatott az elitvilágbajnokságra készül, ez elismerésre méltó. 

Mire lehet képes a DVTK a szezonban? Jelenleg arra fókuszálunk, hogy hasonlóan eredményes játékkal szolgáljuk ki a közönségünket. Lépésről lépésre építkezünk, hamarosan elérkezünk a bajnokság legizgalmasabb részéhez, ahol mindenkinek szintet kell lépni, de csak az idő tudja megmondani, hogy pontosan mi lesz a sorsunk.

Sok fiatal van a keretben. Mennyire tudod őket segíteni, tanácsokkal ellátni? Valóban sok a fiatal tehetségünk, de rendelkezünk rutinos vezérekkel is, mint például Vas János, Miskolczi Márk, Kevin Wehrs, Szirányi Bence és Vojtkó Mátyás. Ők a helyes irányba terelik a fiatalokat, valamint az edzői stábunk is nagy hangsúlyt fektet a fejlődésükre. Persze ha valaki az én tanácsomat kéri, akkor szívesen segítek. 

Mi lepett meg eddig Magyarországon a legjobban? Többet kaptam a várostól, mint vártam, nagyon tetszik Miskolc. A meccseinken a hangulat nagyszerű, szeretem a helyi ételeket is, a gulyásleves az egyik kedvencem lett. Továbbá a főváros, Budapest is gyönyörű. Összességében minden pozitív körülöttem, szeretek itt lenni Magyarországon.

Mit vársz a most következő erdélyi túrától?

Nehéz meccsek várnak ránk a liga topcsapatai otthonában. Szeretnénk egy legalább olyan jó túrát zárni, mint az első volt. Az alapszakasz helyezések szempontjából is fontos lesz, hogy hány ponttal tudunk hazatérni, ezért minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni a győzelmek érdekében. Mindhárom meccsen az első perctől kezdve koncentráltnak kell lennünk.