A hét játékosa: Hugo Turcotte

2017.11.30. 19:39 |

Több jó teljesítmény is akadt az Erste Ligában az előző fordulókban. Peter Fabus összesen négy góllal segítette a Csíkszeredát három meccsen, amelyen a csapat hét pontot szerzett. A DVTK-ból Pavuk Attila öt pontot jegyzett a Brassó ellen, Peter Sakaris pedig három gólt ért el a legutóbbi két meccsen. A választás mégis Hugo Turcotte-ra esett: a kanadai csatár az FTC ellen mesterhármast ért el, a Brassó ellen pedig a győztes találatot szerezte az utolsó percben, így ő lett A hét játékosa.

Hugo Turcotte 1991-ben született Quebec tartományban, Lavalban. Szülővárosban kezdett jégkorongozni, majd megfordult az EJHL-ben és az AJHL-ben, ahol a meccs/pont mutatója megközelítette vagy meghaladta az 1-et. A Niagara University együttesében szerepelt az egyetemi bajnokságban, majd 2015-ben Európába költözött, és a német harmadosztályban játszott. 2016-ban a MOL Liga-újonc HK Beogradhoz igazolt, amelyben 39 meccsen 53 pontot szerzett, a szerb csapat egyik legjobbja volt. A center október végén szerződött Dunaújvárosba. és újra bizonyította képességeit az Erste Ligában.

Hogyan emlékszel vissza a Brassó elleni drámai győzelemre, az utolsó perces gólodra?

Nagyon szoros meccs volt. Sajnos kiengedtük a kezünkből a 3-1-es vezetést a harmadik harmadban, és a Brassó egyenlíteni tudott egy perccel a vége előtt. Le a kalappal a srácok előtt, hogy ez nem szegte a kedvünket, és képesek voltunk újabb gólt szerezni 26 másodperccel a vége előtt. Jó érzés volt betalálni, de még jobb, hogy ezzel hat meccsesre nyújtottuk a győzelmi sorozatunk.

A Fradi ellen mesterhármast szereztél. Gyorsan kialakult a kémia a csapattársakkal?

Az edzői stáb és a játékosok is rendkívül kedvesen fogadtak, amikor a csapathoz kerültem. Nagyszerű a kémia az öltözőben, tele vagyunk tehetséges játékosokkal, és ez nagyban megkönnyíti a beilleszkedést egy új csapattagnak.

A DAB sorozatban hat meccset nyert. Mi a titok?

Az edzői stáb minden héten remekül felkészít minket, hogy sikeresek legyünk. A srácok mindent megtesznek, ahogy ezt bizonyítottuk is az utóbbi meccseken. A kémia a jégen és azon kívül is nagy jó, ami fontos, hogy versenyben lehessünk a ligában.

Tavaly a Belgrádban szerepeltél, ismered a ligát és a csapatokat. Ez a tapasztalat segít most?

Abszolút! Élveztem az időt, amit a HK Beogradban töltöttem tavaly, és azt, hogy ebben a ligában szerepelhettem. Az előző idény után tisztában voltam azzal, hogy mit várhatok ettől a bajnokságtól, és ez segítette az átmenetet számomra az új csapatban.

Mennyit fejlődött a liga egy év alatt?

Minden évben fejlődik. Bármelyik csapat győzhet bármelyik ellen egy adott este ebben a ligában, ettől élvezetes itt játszani, és ettől élvezetes a szurkolóknak követni az eseményeket és drukkolni.

Mire lehet képes a DAB idén?

Még meccseket nyerni. A kémia és a tehetség révén a csapat veszélyes lesz az ellenfelekre a szezon hátralévő részében, majd a rájátszásban, és kihívó lesz a bajnoki címért folyó versenyben.