A hét játékosa: Trevor Gooch

2021.09.29. 18:00 |

Veretlen a szezonban a MAC HKB Újbuda, amely 10 pontjával vezeti is a bajnokságot. Eddig valamennyi meccsén gólt szerzett a nyáron érkezett csatár, Trevor Gooch. Az amerikai játékos az előző két meccset két góllal és két assziszttal zárta, így ő lett a hét legjobbja.

A 27 éves Trevor Gooch a New Jersey állambeli Mantuában született. Három fiútestvére is jégkorongozott, ő háromévesen ismerkedett meg a sportággal. Négy szezonon át az egyetemi ligában, az NCAA-ben szerepelt, majd az ECHL-ben is kipróbálta magát, 40 meccsen 22 pontot gyűjtve. Az előző idényt az Alpesi Ligában töltötte, a Sterzing/Vipiteno színeiben 36 alapszakaszmeccsen 25+20 pontig jutott, ezzel az olasz klub házi gól- és pontkirálya lett. Nyáron a MAC HKB ajánlatát fogadta el, négy meccsen már kilenc pontot ért el.

A MAC HKB remekül kezdte a szezont. Mi áll a sikeres rajt hátterében?

Az a kulcs, hogy egyszerű játékra törekszünk. Gyors hokit játszunk és az edző hagyja, hogy támadásban kreatívak legyünk.

Az első négy meccsen gólt szereztél. Hogyan tudtál ilyen gyorsan beilleszkedni az új környezetbe?

Ez a csapat jó játékstílusának köszönhető. Az is segített, hogy tavaly már Olaszországban játszottam, így könnyebb volt az átmenet az európai hokira.

Milyenek az első benyomásaid az Erste Ligáról?

Az eddigiek alapján úgy látom, hogy ez egy kemény bajnokság, egyik meccset sem lehet félvállról venni. Minden adott egy érdekes szezonhoz.

Hogyan jellemeznéd a játékstílusod?

Erőcsatár vagyok, aki szeret kapura lőni, de technikásan is tudok játszani.

Mik a céljaid a szezonban?

Szeretnék bejutni a csapattal a döntőbe és meg is nyerni a ligát. Jól kezdtünk, és a folytatásban is ragaszkodnunk kell a saját játékunkhoz.

Sok fiatal van a MAC HKB keretében. Hogyan tudod őket segíteni?

Az edzésen szoktam adni kisebb tippeket. Engem is sokan segítettek pályafutásom során, így szívesen adok ebből vissza valamit.

Mi lepett meg legjobban Magyarországon?

Az, hogy mindenhonnan visszaköszön a történelem. Az épületek nagyon tetszenek.