A hét játékosa: Tóth Adrián

2019.01.17. 07:00 |

Az előző játékhéten a Ferencváros Erdélyben legyőzte a Gyergyót és visszavágott a Brassónak is, ezzel nagy lépést tett az alapszakasz első helye felé. A két meccsen Tóth Adrián három góllal és egy gólpasszal segítette csapatát +/- mutatója pedig +5 volt, így ő lett A hét játékosa.

Ez a második alkalom, amikor Tóth Adrián érdemelte ki az elismerést. Ha a Ferencvárossal együtt folytatja jó szereplését, akkor a negyedik bajnoki címét ünnepelheti majd a szezon végén a DVTK-val szerzett aranyérmek után.

Mennyire volt kemény az erdélyi túra?

Sok csapat bukik pontot a túrákon az utazás és a körülmények miatt. Örülünk annak, hogy most mi mind a hat pontot bezsebeltük. Az első meccsünk a Gyergyó ellen volt, akit nem egyszerű legyőzni a saját szurkolói előtt. A Brassótól múlt hét elején kaptunk ki büntetőkkel, szerettünk volna revánsot venni és ez sikerült is. Fontos meccset nyertünk meg, nem játszottunk egyszer sem emberelőnyben, míg az ellenfél többször is, de így is nagy arányú győzelmet arattunk, aminek nagyon örültünk.

Ez a 11. szezonod a ligában. Mennyit változott a bajnokság ez idő alatt?

Rengeteget. Több csapat van most, akkor hét-nyolc indult, idén már 11. És bár a tavalyihoz képest csökkent a színvonal, de a liga fejlődött, sok utánpótláskorú játékos érkezett, akik meg tudják állni a helyüket. A Vasas például egy kellemes meglepetés, aki a fiatalokra építve tudja hozni a meccseit.

Három bajnoki címet nyertél Miskolcon zsinórban. Mi az ideális recept egy aranyérmes gárdához?

Talán közhelynek hangzik, de nagyon fontos a csapategység. Braden Walls nyilatkozta épp azt, hogy nem érzi munkahelynek a Ferencvárost, ezt nagyon jól megfogalmazta. Ha csak kötelességnek érzed, hogy be kell menni és edzeni nap mint nap, akkor nem tud megfelelően működni. Ha jó a közeg és a csapat, és mellé még megfelelő képességű játékosok is alkotják az együttest, akkor van esély a bajnokság megnyerésére.

28 évesen mit csinálsz másként, mint fiatalabb korodban?

A fiataloknak nagyobb hangsúlyt kellett a fizikai munkára fektetni, az idősebbek már a rutinra építve tudják ezt megoldani. Sok mindent nem teszek másként, de azzal, hogy nagyobb a rutinom, ez nagy segítséget tud jelenteni a jégen.

Sok játékossal szerepeltél együtt. Kivel szerettél a legjobban játszani, kivel működött leginkább a kémia?

Nagyon szerettem együtt játszani Keegan Dansereau-val, aki légiós volt, mielőtt megszerezte az állampolgárságot. Vele és Hajós Rolanddal voltam egy sorban, nagyon élveztem azt a szezont.