A hét játékosa: Szeles Martin

2018.12.06. 10:00 |

Az előző játékhéten a Fehérvári Titánok kétszer is győztek, nagyrészt a védekezésüknek köszönhetően. A két meccsen a csapat összesen három gólt kapott, Szeles Martin 70 lövést hárított, ami 96 százalékos hatékonyság. Emellett még egy gólpasszt is feljegyeztek a neve mellé. Így ő lett A hét játékosa.

Az 1999-es születésű Szeles Martin Székesfehérváron nőtt fel és kezdett el jégkorongozni. Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián járta végig a ranglétrát és az előző szezonban mutatkozott be a profik között az Erste Ligában. Ebben az idényben felváltva véd Gyenes Dáviddal és Kornakker Dániellel, eddig 11 meccsen szerepelt.

 Az U18-as és az U20-as válogatottban is védett, előbbi korosztályban két világbajnokságon vett részt, míg az U20-asokkal a szombaton kezdődő Divízió I/B vb lesz az első megmérettetése.

A Fehérvári Titánok megnyerte legutóbbi két meccsét, amelyen jól védtél. Hogy értékeled ezt a két találkozót?

Nagyon sok segítséget kaptam a hátvédeinktől, a csatárok is sokat blokkoltak és segítették a munkámat. Szerencsére jöttek a védések is. Sikerült kijönni a hullámvölgyből, megtörtük a nyolcmeccses nyeretlenségi sorozatot, és a legutóbbi négy találkozón mindig szereztünk pontot, kijöttünk a gödörből.

Az előző idényben egy meccsen játszottál az Erste Ligában, és ettől a szezontól már rendszeresen szerepelsz. Mekkora a különbség a juniorhoz képest?

Szezon elején vettem észre igazán a különbséget, azt, hogy ez egy más szint az utánpótlás-bajnoksághoz képest. Erősebbek a játékosok, gyorsabb a tempó, nagyobbak a lövések. Ebbe bele kellett rázódni.

Kiss Dávid vezetőedző három kapust rotál, Gyenes Dávid és Kornakker Dániel mellett jut neked lehetőség. Mennyit tanulsz a két idősebb társadtól?

Nagyon sokat segítenek, az edzéseken és meccseken is támogatnak. Örülök, hogy én vagyok a legfiatalabb, igyekszem felzárkózni melléjük, vagy esetleg meg is előzni őket. De nemcsak tőlük, hanem a többi játékostól és az edzőktől is sok segítséget kapok, így sikerült beilleszkednem.

Hogyan kezdtél jégkorongozni?

Az óvodában volt olyan időszak, amikor minden héten más sportágat ismertünk meg. A jégkorongnál kiválasztottak, szerették volna, hogy maradjak, és nekem is megtetszett. Aztán jártam korcsolyázni, jégkorongozni, és idővel kaptam amatőr szerződést Fehérváron.

Most az U20-as világbajnokságra készülsz. Mit vársz?

Örültem, hogy meghívtak a keretbe, és utazhatok a világbajnokságra. Mindent beleadunk, sok esélyünk van a vb-t megnyerni, mert erős csapatunk van.