A hét játékosa: Simon Szathmáry

2024.01.29. 15:54 |

A DVTK Jegesmedvék két mérkőzést is nyert a legutóbbi erdélyi túráján, köszönhetően többek között Simon Szathmáry jó és eredményes játékának.

Kevesen gondolták volna, hogy a több játékosát is nélkülözni kényszerülő miskolciak meccset nyernek Erdélyben a legutóbbi játékhéten, de mégis így történt, sőt. Előbb szétlövés után 5-4-re győzni tudtak a bajnoki címvédő Gyergyószentmiklós otthonában (2-0-s hátrány után), majd másnap 3-0-ra kiütötték a parádés sorozatban lévő Csíkszeredát. S bár a túra harmadik meccsén a Brassó 6-4-re nyert, nem lehettek telhetetlenek a DVTK-szurkolók. 5 pont, 12 gól Erdélyben, nem rossz.

Többen is kiemelkedően teljesítettek a túrán: Valentin Razumniak 2 góllal és 5 gólpasszal jelentkezett, Roman Berdnikov egy góllal és négy gólpasszal vette ki a részét, de ott volt David Bartos is, akit épp a túra előtt szerződtettek, ehhez képest 2 gólt szerzett rögvest az első mérkőzésen, majd még négy asszisztot tett a közösbe a három mérkőzésen.

A remek mutatóból tevékenyen vette ki részét Simon Szathmáry is, aki a Gyergyónak két gólt lőtt, majd az ő büntetője bizonyult nyerőnek a szétlövés során is, de betalált a Brassónak is. Kedden már az UTE ellen kell bizonyítania a csapatnak, amelynek nagyon ideális időpontban jött a többnapos szünet, még akkor is, ha nyilván szerették volna, ha érdekeltek a kupadöntőben (a DAB búcsúztatta őket a sorozat egy korábbi szakaszában).

„Sok hiányzónk volt, ehhez képest a három erdélyi meccsből kettőt megnyertünk, szerintem ez elég jó túra volt számunkra” – mondta helyzetjelentésében Simon Szathmáry, akinek egyik felmenője Magyarországon született, innen a magyar vezetéknév. – A gyergyói meccset emelném ki, amelyiken rögtön az elején kaptunk két gyors gólt, mégis mi tudtunk győzni, szétlövés után – nagyot mentettünk, jó emlék lesz mindannyiunknak. Egyébként nagyon szeretem ezeket a túrákat, mert mindig jó hotelekben töltjük az időt, és mindig nehéz, komoly ellenfelek ellen tudunk jégre lépni. Az egyetlen dolog, amit kevésbé szeretek, az a hosszú út maga. Minden romániai túra után jól esik egy pár nap szünet, most is jól jött. Tud az ember egy kicsit pihenni, aztán feltöltődve tudja újrakezdeni az edzéseket. Amikor ilyen szünetek vannak, mindig a kondíciónk javítására helyezzük a hangsúlyt. Most is így volt, és ez segíthet bennünket a szezon további részében. Ráadásul minden sérültünk felépült, így nagyon bizakodó vagyok, hogy tényleg egy jó időszak következik számunkra. A szezon kezdete óta küzdöttünk azzal, hogy rendre hiányoztak játékosok a keretből, így egy kicsit csalóka is ez az idény, már ami az eredményességet illeti. Szerintem, ha mindenki egészséges, bárki ellen fel tudjuk venni a versenyt a mezőnyből.”

A cseh hátvéd elismerően szólt egyébként a ligáról.

„Őszintén meglepett az Erste Liga színvonala. Minden csapatban van jó pár magasan kvalifikált és nagyon tapasztalt játékos. Szeretem azt a stílust is, ami a ligára jellemző, és bár van összehasonlítási alapom a cseh bajnokságokkal, a stílus is más ott, mégsem tudok rosszat mondani az Erste Ligára. Ami a mi csapatunkat illeti: természetesen a klubnak komolyabb ambíciói vannak, mint a hetedik hely, a tabella nem néz ki most olyan jól, de mindent megtettünk és kiadtunk magunkból, reménykedünk abban, hogy a folytatásban még eredményesebbek tudunk lenni és minden jól alakul.”

Ebben segítheti a csapatot az összetartás, merthogy nincsenek klikkek a keretben.

„Én is igyekszem mindenkivel jó kapcsolatot ápolni, de így vannak ezzel a többiek is. Mindenki mindenkivel jóban van, semmilyen negatív energiát nem érzek a mindennapokban. Minden jó úton halad. Kedvelem Miskolcot, a várost és a szurkolókat is. Minden meccsen komolyan érezzük a jelenlétüket, hogy mögöttünk állnak. Példának okáért velünk voltak Erdélyben is, mindkét túránkon, ezt nagyra értékelem. Budapesten még nem volt időm szétnézni, remélem, lesz majd rá lehetőségem” – fogalmazott Simon Szathmáry, aki a miskolci aréna mellett a Ferencváros „otthonát”, a Tüskecsarnokot emelné ki, mint olyan jégpályát, ahol kifejezetten szeret játszani, és aki rendszeresen vált egy-két szót cseh honfitársaival a meccsek végén.

Ami a szakmát illeti: azt mondja, védekezésben még fejlődne, de a játék és a képességek minden elemét lehet csiszolni, erre törekszik.  

„Kemény meccsekre, kemény munkára és nagy csatákra számítok a bajnokság folytatásában. Nagyon izgatott vagyok és nagyon szeretném, ha a klub és a miskolci szurkolók is szép sikereknek örülnének a szezon végén” – mondta a DVTK Jegesmedvék 28 éves játékosa.