A hét játékosa: Sikorcin Ladislav

2019.11.21. 15:00 |

Az UTE a legutóbbi játékhéten két győzelem mellett egyszer kikapott az Erste Ligában. A csapat a várakozásoknál rosszabbul szerepel a szezonban, de Sikorcin Ladislav kiemelkedik. A csatár három gólt és három asszisztot jegyzett az elmúlt héten, így ő lett a hét játékosa.

Sikorcin Ladislav 1985-ben született a szlovákiai Illaván. A Duklan Trencin bajnokcsapatában a 2003-2004-es szezonban egy meccsen szerepelt. Többször kölcsönadták, majd 2007-ben Zsolnán szerepelt. Egy évvel később került Magyarországra, és Újpesten Dubekkel és Zlochával alkotott eredményes hármast. Első itthoni évében a pontlista negyedikje lett a ligában, a lilák pedig az elődöntőig jutottak. Egy évvel később az UTE döntőt játszott, de elveszítette, a támadó pedig továbbra is hozta a pontokat.  

2010-ben Csíkszeredába szerződött, és a HSC-vel bajnoki címet szerzett a Mol Ligában. Egy év után Fehérvárra igazolt, öt évet szerepelt az EBEL-csapatban. 2016-ban tért vissza Újpestre, sorozatban ez már a negyedik idénye a klubnál. Az idei lehet a legeredményesebb szezonja a visszatérés óta.

A magyar állampolgárságot megszerezve válogatott is lett. Összesen 60 meccsen 53 pontot gyűjtött, három Divízió I/A csoportos világbajnokságon is játszott.

Az UTE két mérkőzést nyert meg, egyet pedig elveszített az előző héten. A DEAC elleni diadal fontos volt, hiszen a tabellán előrébb áll. Hogyan sikerült legyőzni a debrecenieket?

Kemény edzéseink voltak a válogatott szünet alatt, és ez látszódott a meccsen is. Az egész csapat remekül játszott és keményen dolgozott.

A Vasas ellen fordult elő először a szezonban, hogy hat gólt szerzett az Újpest. Kijött a lépés?

Ezen a meccsen elkövettünk néhány hibát, főleg az első tíz perc volt rossz. Aztán szereztünk pár gólt, és miénk lett a három pont.

A Fehérvári Titánok ellen mi volt a vereség oka? A sok hiányzó, a rossz kezdés?

Valóban többen hiányoztak, de nem ez volt a legnagyobb gond. Ha megfordítjuk a meccset 0-2-ről 3-2-re, akkor nem adhatunk az ellenfélnek újabb esélyt, hogy visszajöjjön és győzzön.

A Titánok elleni egyik gólodat a hét legszebbjének is megválasztották, baseballos mozdulattal találtál be. Ösztönös volt?

Igen, ösztönösen nyúltam így bele. Fiatalabb koromban csináltam pár hasonló trükköt.

Hogyan lehet a csapat teljesítménye kiegyensúlyozottabb, mi kell a javuláshoz?

Fontos, hogy visszatérjenek a sérült játékosok és teljes kerettel tudjuk készülni és kiállni a meccsekre.

A sorod Pancéval és Odnogával jól muzsikál, sok pontot szerez. Hogy sikerült ilyen gyorsan összeszokni?

Nem volt nehéz, mert mindketten remek játékosok, jól összeillünk.

Korábban volt pár súlyos sérülésed. Most egészséges vagy?

A nyár nagyon nehéz volt, keményen dolgoztam. Most minden rendben és örülök, hogy még mindig a jégen lehetek.

Az ötödik hely elég messzinek tűnik, nagy a hátrány. Befoghatók a riválisok?

Meccsről meccsre haladunk, és mindent megteszünk, hogy utolérjük az előttünk lévőket.

A hét végén a Csíkszeredához és a Brassóhoz látogat a csapat. Mit vársz ettől a két meccstől?

Az a terv, hogy keményen beleállunk a meccsekbe és mindkettőt megnyerjük.