A hét játékosa: Richard Schlögl

2019.02.21. 07:00 |

A középszakasz végéhez közeledve a Vienna Capitals remek formába került, öt mérkőzést nyert meg sorozatban. Ezen az öt találkozón mind gólt szerzett Richard Schlögl is. Az előző játékhéten a bécsiek mindhárom meccsükön győztek, és Schlögl öt pontig jutott, ezzel ő lett A hét játékosa.

Richard Schögl 1996-ban született Bécsben, és a Vienna Capitals utánpótlásában nevelkedett. Tagja volt az U20-as csapatnak, amely megnyerte az EBYSL-t a 2016-2017-es idényben. Már a 2014-2015-ös idényben bemutatkozott az EBEL-ben is, és miután a farmcsapatban az Erste Ligában jól teljesített a csatár, tavaly is visszakerült a Capitals nagycsapatába. Az előző szezonban 19 pontig jutott, idén már 33-nál tart az Erste Ligában. 

Remekül teljesít az elmúlt időszakban a Capitals. Mi a sikerek kulcsa?

Időnként sikerül szórakoztató hokit játszanunk. A taktika jól működik, csapatként dolgozunk és ennek tetejébe jól érezzük magunkat. Ez a kulcsa annak, hogy ilyen jól megy.

Mi a legnagyobb különbség a szezon kezdetéhez képest?

Több önbizalommal játszunk most, mint akkor. Egyszerűbben kezdtünk el hokizni és sokat korcsolyázunk, ez működik a legjobban.

A Capitalsnál nevelkedtél, ez a második évet az Erste Ligában. Mennyivel lettél érettebb játékos?

Az első év nehéz volt, különösen megtenni a nagy lépést a junior szintről a felnőttcsapatig. A játék nehezebb és gyorsabb, kevesebbet lehet hibázni, és mindenki az egyszerűségre törekszik. Az első évben az volt a gond, hogy még juniorok voltunk, de mostanra idősebbek lettünk, több önbizalmat szereztünk, és tudjuk, milyen a liga.

Szerepeltél már az EBEL-ben is. Az mennyivel erősebb, mint az Erste Liga?

Azt mondanám, a legnagyobb különbség, hogy az Erste Ligában több a hiba. Az EBEL-ben ha hibázol, utána nem játszol.